Mazsolás túrófelfújt liszt nélkül: kényeztető süti egyszerűen

A túrófelfújt könnyű, légies, és cseppet sem bonyolult édesség, ráadásul liszt sem kerül bele. Almával viszont még finomabb.

Mazsolás túrófelfújt liszt nélkül

Ha jól készíted el, a túrófelfújt szép magasra feljön, és nem lesz száraz. Kis formákban ugyanúgy megsütheted, mint nagyobb, tűzálló tálban. A régimódi, ám megunhatatlan desszert langyosan a legfinomabb. Mazsolával, vaníliával pedig még ellenállhatatlanabbá teheted. A keményítőt rizsliszttel is helyettesítheted.

Mazsolás túrófelfújt

Hozzávalók

  • 45 dkg tehéntúró
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál gluténmentes étkezési keményítő
  • 2 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat habosítsd a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a villával áttört túrót, az étkezési keményítőt, a sót, és lazítsd a masszát tejföllel. Végül pedig forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. 

Öntsd a túrós keveréket vajjal kikent formákba, és rakj a tetejére almaszeleteket. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha jól megemelkedik, a teteje pedig szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 

A túrós édességek tárháza kimeríthetetlen. A pitének sem kell bonyolultnak lennie, ezt a receptet fáradtan is előveheted!

Ezt is szeretjük