Finom, lágy, mazsolás piskóta: ez a vizes tészta mindig sikerül
A vizes piskóta könnyen variálható, mazsolával sem fog csalódást okozni, és még a formáját is szépen megtartja.

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)
Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Nem véletlenül választották a világ legszebb nőjének: Lupita Nyong’o új fotóin is gyönyörű »
Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »
Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Ha a hagyományos helyett vizes piskótát készítesz, nagyobb eséllyel lesz szép magas, nem fog összeesni, és még néhány tojást is megspórolhatsz vele. Dobd fel mazsolával, továbbá töltheted, ízesítheted kedved szerint, lekvárral, csokis vagy vaníliás öntettel.
Mazsolás piskóta
Hozzávalók 12 szelethez:
- 10 dkg mazsola
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 4 evőkanál víz
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá kanalanként a vizet. Felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a habot. Vigyázz, hogy meg ne törd!
Egy sütőformát vajazz és lisztezz ki, majd egyengesd bele a masszát. A tésztát szórd meg mazsolával, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült, vedd ki a sütőből.
Ha valaha elrontanád a piskótát, ne ess kétségbe, isteni sütiket készíthetsz belőle!
Még több recept