Finom, lágy, mazsolás piskóta: ez a vizes tészta mindig sikerül
A vizes piskóta könnyen variálható, mazsolával sem fog csalódást okozni, és még a formáját is szépen megtartja.

mazsolas-piskota
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a hagyományos helyett vizes piskótát készítesz, nagyobb eséllyel lesz szép magas, nem fog összeesni, és még néhány tojást is megspórolhatsz vele. Dobd fel mazsolával, továbbá töltheted, ízesítheted kedved szerint, lekvárral, csokis vagy vaníliás öntettel. 

Mazsolás piskóta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 10 dkg mazsola
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá kanalanként a vizet. Felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a habot. Vigyázz, hogy meg ne törd!

Egy sütőformát vajazz és lisztezz ki, majd egyengesd bele a masszát. A tésztát szórd meg mazsolával, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült, vedd ki a sütőből. 

Ha valaha elrontanád a piskótát, ne ess kétségbe, isteni sütiket készíthetsz belőle!

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük