Finom, lágy, mazsolás piskóta: ez a vizes tészta mindig sikerül
A vizes piskóta könnyen variálható, mazsolával sem fog csalódást okozni, és még a formáját is szépen megtartja.

mazsolas-piskota
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a hagyományos helyett vizes piskótát készítesz, nagyobb eséllyel lesz szép magas, nem fog összeesni, és még néhány tojást is megspórolhatsz vele. Dobd fel mazsolával, továbbá töltheted, ízesítheted kedved szerint, lekvárral, csokis vagy vaníliás öntettel. 

Mazsolás piskóta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 10 dkg mazsola
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá kanalanként a vizet. Felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a habot. Vigyázz, hogy meg ne törd!

Egy sütőformát vajazz és lisztezz ki, majd egyengesd bele a masszát. A tésztát szórd meg mazsolával, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült, vedd ki a sütőből. 

Ha valaha elrontanád a piskótát, ne ess kétségbe, isteni sütiket készíthetsz belőle!

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük