Finom, lágy, mazsolás piskóta: ez a vizes tészta mindig sikerül
A vizes piskóta könnyen variálható, mazsolával sem fog csalódást okozni, és még a formáját is szépen megtartja.

mazsolas-piskota
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

Beyoncé új hajszíne hozza a Destiny’s Child-hangulatot: ritkán látni így az énekesnőt »

Gyorsan beszívódik, és remekül hidratál a testolaj: a testápolónál sokkal hatásosabb »

Nyárindító epres smoothie: tele vitaminnal, és istenien finom »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a hagyományos helyett vizes piskótát készítesz, nagyobb eséllyel lesz szép magas, nem fog összeesni, és még néhány tojást is megspórolhatsz vele. Dobd fel mazsolával, továbbá töltheted, ízesítheted kedved szerint, lekvárral, csokis vagy vaníliás öntettel. 

Mazsolás piskóta

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 10 dkg mazsola
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral, a vaníliával, majd add hozzá kanalanként a vizet. Felváltva forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a habot. Vigyázz, hogy meg ne törd!

Egy sütőformát vajazz és lisztezz ki, majd egyengesd bele a masszát. A tésztát szórd meg mazsolával, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, mert a tészta összeeshet. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan elkészült, vedd ki a sütőből. 

Ha valaha elrontanád a piskótát, ne ess kétségbe, isteni sütiket készíthetsz belőle!

Ezt is szeretjük