Mogyorós-mazsolás gyümölcskenyér
Illatos, omlós és elronthatatlan
A mogyorós-mazsolás gyümölcskenyeret pakold meg mindenféle földi jóval!

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gazdag ízvilágú, foszlós sütinek bármikor szezonja van. A népszerű édességet variáld ízlés szerint, különféle kandírozott gyümölccsel vagy magvakkal még jobban feldobhatod. A mogyorós-mazsolás gyümölcskenyeret hűvös helyen hosszabb ideig is tárolhatod.

Mazsolás-mogyorós gyümölcskenyér

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg méz
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg mogyoró
  • 3 banán
  • 3 evőkanál tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát mosd meg, csepegtesd le. A mogyorót vagdald össze. A tojásokat válaszd ketté. Egy 30 centiméter hosszú, téglalap alakú vagy őzgerinc formát alaposan kenj ki vajjal. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd aranysárgára-világosbarnára pár perc alatt, vedd ki, és hagyd kihűlni. A banánokat hámozd meg, és egy villával törd össze. A vajat egy serpenyőben forrósítsd fel, a banánpépet futtasd meg rajta, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A mézet és a tojások sárgáját verd habosra, tedd bele a tejet, a vaníliás cukrot és a banánpépet. Ezután keverd bele a lisztet, a sütőport, csipetnyi sót, a mogyorót és a mazsolát is. A sütőt 180 fokra melegítsd elő. A tojásfehérjéket verd nagyon kemény habbá, óvatosan keverd össze a tésztával. A masszát töltsd a formába, simítsd el a tetejét, és előmelegített sütőben körülbelül 50 percig süsd. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük