Frankfurti leves
A tökéletes másnapűző
Ha arra ébredsz, hogy szaggat a fejed, hangyányit szédülsz, és a gyomrod sincs a legjobb passzban, akkor ez a legjobb, amit ehetsz!

Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

15 perc intenzív Tabata-edzés: gyorsabban olvasztja a zsírt, mint a futás »

Így nem keni el a sminked a garbó, amikor magadra húzod: egyszerű öltözködési trükkök a modelltől »

Méregtelenítő arcpakolás pattanások és ráncok ellen: igazi antioxidáns-bomba a bőrnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelkáposzta önmagában is remek másnaposság ellen, a forró leves megnyugtatja a gyomrod, a kolbásztól pedig tényleg jóllaksz, így ez a hármas a legnehezebb macskajajt is segít átvészelni.

Ha nem vagy másnapos, akkor is nyugodtan elkészítheted, hiszen nemcsak a hatása, de az íze is remek.

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 pár virsli
  • 1 fél szár kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 krumpli
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis pohár - 2 dl - tejföl
  • 1 evőkanálnyi majoránna
  • 1 teáskanálnyi köménymag
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A káposztát mosd át alaposan, távolítsd el a torzsát, majd csíkozd vagy kockázd fel. A krumplit pucold meg, vágd egységes darabokra, ahogyan a hagymát is, a virslit és a kolbászt karikázd fel, majd amit eddig feldolgoztál, tedd egy mélyebb lábasba, és öntsd fel legalább annyi vízzel, hogy ellepje. A majoránna és a pirospaprika kivételével add hozzá a fűszereket - a fokhagymát gerezdekben -, és főzd az egészet puhára.

A lisztet egy nagyon pici olajon pirítsd aranybarnára, adj hozzá egy csapott evőkanálnyi pirospaprikát, öntsd fel némi hideg vízzel, keverd csomómentesre, majd add hozzá a tejfölt. A levesből szedj hozzá pár kanállal, keverd az egészet simára, majd dolgozd össze a levessel. Forrald fel, add hozzá a majoránnát, és tulajdonképpen kész is a másnaposságűző finomság.

Erőt adó levesek

Egy tál forró leves mindig jólesik a nagy hidegben, a sok zöldséggel és hússal készülő fogások jó hatással vannak az egész szervezetedre

Ezt is szeretjük