Mascarponés, tejszínes citromkrém: jól behűtve verhetetlen
Mascarponéból nemcsak tiramisut készíthetsz, más krémes desszerthez is kiváló. A lágy citromkrém most segít elviselhetőbbé tenni a kánikulát.

mascarpones-tejszines-citromkrem
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

10 másodperc, és kiderül a testéletkorod – Lehet, hogy nem annyi, mint amire gondolnál »

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

A felismerhetetlenségig szétvágta a pólóját, gyönyörű ruhát készített belőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nagyon egyszerűen szeretnéd megúszni a desszertkészítést, akkor a citromhab tökéletes választás. Az alapja a semleges ízű mascarpone, ami a tejszíntől finom lágy lesz. A savanykás desszert nagy előnye, hogy nem kell főzni. Így 10 perc alatt összeállítod. Az viszont jót tesz neki, ha a hűtőben pihenteted néhány órát. 

Mascarponés, tejszínes citromkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét keverd ki jól gépi habverővel a cukorral és a vaníliával, majd add hozzá a citrom frissen facsart levét. A hideg, hűtőből kivett tejszínt habosítsd a fixálóval, és laza mozdulatokkal forgasd a mascarponés masszába. A sima krémet kanalazd mutatós tálkába vagy pohárba, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt még szórd meg a citrom reszelt héjával. Kínálhatsz hozzá mentát vagy citromfüvet, de díszítheted tejszínnel is.
A citromos tart is a nyár kedvenc desszertje. Az édes, omlós linzertészta és a savanykás krém csodás összhangban vannak egymással. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük