
Mascarponés, tejszínes citromkrém: jól behűtve verhetetlen
Mascarponéból nemcsak tiramisut készíthetsz, más krémes desszerthez is kiváló. A lágy citromkrém most segít elviselhetőbbé tenni a kánikulát.


Ha nagyon egyszerűen szeretnéd megúszni a desszertkészítést, akkor a citromhab tökéletes választás. Az alapja a semleges ízű mascarpone, ami a tejszíntől finom lágy lesz. A savanykás desszert nagy előnye, hogy nem kell főzni. Így 10 perc alatt összeállítod. Az viszont jót tesz neki, ha a hűtőben pihenteted néhány órát.
Mascarponés, tejszínes citromkrém
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 2 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A mascarponét keverd ki jól gépi habverővel a cukorral és a vaníliával, majd add hozzá a citrom frissen facsart levét. A hideg, hűtőből kivett tejszínt habosítsd a fixálóval, és laza mozdulatokkal forgasd a mascarponés masszába. A sima krémet kanalazd mutatós tálkába vagy pohárba, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Tálalás előtt még szórd meg a citrom reszelt héjával. Kínálhatsz hozzá mentát vagy citromfüvet, de díszítheted tejszínnel is.
A citromos tart is a nyár kedvenc desszertje. Az édes, omlós linzertészta és a savanykás krém csodás összhangban vannak egymással.
Kép: Getty Images.
- főzés nélkül
- citrom
- tejszín
- mascarpone
- édességek
- citromkrém
- mascarponés-tejszínes citromkrém
- krém
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept