Puha, illatos mascarponés répatorta-muffin: egyszerű kevert sütiből
Ha valaki nem tudja, hogy ebben a muffinban répa is van, nem is jön rá. A fűszerek miatt az íze a mézeskalácsra emlékeztet.

mascarpones-repatorta-muffin
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

5 trend, amitől még nőiesebbek a nyári topok: divatos darabok árakkal és lelőhelyekkel »

A 69 éves Jane Seymour elképesztően dögös: formás alakja plasztika nélkül olyan, amilyen »

Lenőtt hajból gyönyörű frizura: előtte-utána képeken az átalakulás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A répatorta az egyik legfinomabb húsvétváró finomság, és akár muffinformában is elkészítheted. Így még gyorsabban átsül a fűszeres, percek alatt összeállítható kevert tészta, amit aztán kedvedre díszíthetsz. Édes, mascarponés krém tökéletes a tetejére. A puha, csábító falatokból a dió sem hiányozhat. 

Mascarponés répatorta-muffin

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg apróra vágott dió
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1.5 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • szerecsendió
  • gyömbér

A krémhez

  • 20 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • marcipánrépa
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucold meg, mosd meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. A tojást üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá az olajat és a répát. Egy másik tálban dolgozd össze a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a szódabikarbónát, az apróra vágott diót és a fűszereket, majd forgasd a répás keverékhez.
 

Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Fontos, hogy ne töltsd teljesen tele, mert a süti jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Teszteld a muffint tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj az egyik tésztába hústűt vagy fogvájót. Amennyiben üresen húzod ki, elkészült. 

Keverd simára a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kend a muffinok tetejére. Még elegánsabb lesz, ha nyomózsák segítségével díszíted a sütit. A tetejére kerülhet marcipánból formázott répa is. 
Ilyenkor jöhet a kuglóf is minden mennyiségben és formában. Kókuszosan, kevert tésztából hihetetlenül finom. 

Ezt is szeretjük