Klasszikus 6 tojásos piskóta lágy, mascarponés krémmel megbolondítva
Van néhány kis trükk, amitől a hagyományos piskóta még magasabb, levegősebb lesz. A mascarponés krém pedig igazán különlegessé teszi.

mascarpones-piskota
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a mascarponés piskótát tortaformában sütöd, akkor könnyen ünnepivé varázsolhatod. Figyelj a tojások szétválasztásánál, hogy a sárgája ne keveredjen a fehérjével, különben nehezen tudod csak felverni. A tetejére bármilyen gyümölcsöt tehetsz, de magvakkal is megszórhatod. Ha nem sokszor sütöttél piskótát, sütőport is keverhetsz a lisztbe.

Piskóta mascarponés krémmel

Hozzávalók 16 szelethez:

A tés

  • 6 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét kezdd felverni, rakd hozzá a sót és a citromlevet. Amikor már jó kemény, kanalanként add hozzá a cukrot, majd dolgozd hozzá a tojássárgáját. Végül forgasd hozzá az átszitált lisztet. Ekkor már csak fakanalat használj. Kavard simára, hogy egyneművé váljon a massza.
 

Egy közepes tortaformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a masszát. Kicsit rázogasd meg, hogy a levegő kijöjjön belőle. Told előmelegített sütőbe, és 150 fokon süsd körülbelül 20 percig. Amikor már kellemes az illata, szép aranybarna, és kezd elválni az edény falától, ellenőrizd tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kicsit hűl, utána szedd csak ki a formából.
 

A krémhez a mascarponét keverd habosra a tejszínnel, és ízesítsd cukorral, vaníliával, citromlével. Kend a piskóta tetejére, de akár félbe is vághatod, és a közepébe is rakhatsz a mascarponés masszából. Díszítsd a sütit ízlés szerint, és tedd a hűtőbe.

Ha hasonló receptet keresel, a darált mandulás süteményt ne hagyd ki! Ugyanúgy kell készíteni, mint a piskótát!

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük