Klasszikus 6 tojásos piskóta lágy, mascarponés krémmel megbolondítva
Van néhány kis trükk, amitől a hagyományos piskóta még magasabb, levegősebb lesz. A mascarponés krém pedig igazán különlegessé teszi.

mascarpones-piskota
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a mascarponés piskótát tortaformában sütöd, akkor könnyen ünnepivé varázsolhatod. Figyelj a tojások szétválasztásánál, hogy a sárgája ne keveredjen a fehérjével, különben nehezen tudod csak felverni. A tetejére bármilyen gyümölcsöt tehetsz, de magvakkal is megszórhatod. Ha nem sokszor sütöttél piskótát, sütőport is keverhetsz a lisztbe.

Piskóta mascarponés krémmel

Hozzávalók 16 szelethez:

A tés

  • 6 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 8 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét kezdd felverni, rakd hozzá a sót és a citromlevet. Amikor már jó kemény, kanalanként add hozzá a cukrot, majd dolgozd hozzá a tojássárgáját. Végül forgasd hozzá az átszitált lisztet. Ekkor már csak fakanalat használj. Kavard simára, hogy egyneművé váljon a massza.
 

Egy közepes tortaformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és egyengesd bele a masszát. Kicsit rázogasd meg, hogy a levegő kijöjjön belőle. Told előmelegített sütőbe, és 150 fokon süsd körülbelül 20 percig. Amikor már kellemes az illata, szép aranybarna, és kezd elválni az edény falától, ellenőrizd tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kicsit hűl, utána szedd csak ki a formából.
 

A krémhez a mascarponét keverd habosra a tejszínnel, és ízesítsd cukorral, vaníliával, citromlével. Kend a piskóta tetejére, de akár félbe is vághatod, és a közepébe is rakhatsz a mascarponés masszából. Díszítsd a sütit ízlés szerint, és tedd a hűtőbe.

Ha hasonló receptet keresel, a darált mandulás süteményt ne hagyd ki! Ugyanúgy kell készíteni, mint a piskótát!

Ezt is szeretjük