Mascarponés kókusztekercs sütés nélkül: a málna még könnyedebbé teszi
Nyáron még a kókusztekercs is jobban esik, ha lágy, mascarponés-gyümölcsös töltelék kerül bele a túl édes vajas-cukros krém helyett.

mascarpones-malnas-keksztekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha még a legnagyobb kedvencekkel is érdemes kísérletezni és változtatni rajtuk egy kicsit. A kókusztekercs megunhatatlan édesség, nagy előnye, hogy nem kell sütni, és gyorsan összeállíthatod. Próbáld ki mascarponés töltelékkel! Ha feldobod málnával, még nyáriasabb lesz. 

Mascarponés-málnás kókusztekercs

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 2 dl főzött kávé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 dl rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kókuszreszelék

A töltelékhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg málna
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet szórd egy tálba, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát, a darált diót és a kakaóport. Keverd hozzá a rumot, és részletekben önts hozzá annyi kávét, hogy könnyen formázható legyen a massza. Rakj egy tálcára sütőpapírt, és szórd meg kókuszreszelékkel. Helyezd rá a kekszes tésztát, és nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra.
 

A mascarponét keverd habosra a cukorral, szórd bele a kókuszt, és kend a kekszes alapra. Rakj rá megmosott, lecsepegtetett málnát, és a papír segítségével tekerd fel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, és szebben tudd szeletelni. 
Ha szereted a kókuszos édességeket, a házi bounty szeletet se hagyd ki! Ezt sem kell sütni, mégis mennyei. 

Ezt is szeretjük