Pillekönnyű mascarponés-lekváros piskóta: könnyen torta is lehet belőle
Az olajos kakaós piskóta tökéletes tortaalap lehet. Mascarponéval és lekvárral töltve ki tudna neki ellenállni?

mascarpones-torta
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlenül esküsznek olyan sokan az olajos piskótára. Kevésbé kényes, mint a klasszikus hattojásos változat, szép magasra feljön, és rövid pihentetés után sem esik össze, ráadásul nem is fojtós. Érdemes kakaót is szórni a tésztába, így is remek alapja lehet bármilyen krémes sütinek. A selymes mascarponés-tejszínes krém jól illik hozzá. 

Mascarponés-lekváros piskóta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 7 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 2.5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Kanalanként add hozzá a cukrot, majd a tojássárgákat és az olajat. Mindegyikkel keverd egy kicsit, végül forgasd hozzá a kakaóval és a sütőporral vegyített lisztet. Vigyázz, hogy ne törjön össze a hab!

Simítsd a homogén masszát egy közepes méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30-35 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a piskóta közepébe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült.

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd forgasd hozzá a mascarponét. Végül add hozzá a cukrot és a vaníliát. A kihűlt piskótát vágd ketté, és kend meg először a lekvárral, majd a mascarponéval. A maradékot egyengesd a tetejére, majd tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a krém megdermedjen.
A Sacher-tortának is csodás kakaós piskóta az alapja, csokival, lekvárral pont olyan, mint az osztrák kávézókban.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük