Diós kevert süti mascarponéval és naranccsal: a teteje selymesen krémes
Az egyszerű, diós kevert tészta remek alapja a mascarponéval és naranccsal megbolondított sütinek.

narancsos-mascarpones-dios-kevert
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

A divatbloggerek bolondulnak ezért a nőies lábbeliért: stílusos papucscipők 10 ezer forint alatt »

A gyönyörű énekesnő modellnek is felcsaphatna: profi fotókon Dua Lipa »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dió, a narancs és a tejszínes mascarpone együtt csodás süteményt eredményez. Ráadásul a süti nagyon mutatós is. Aki egyszer megkóstolja, biztos, hogy időről időre el fogja készíteni. Elhibázni szinte képtelenség. Kiadós is, így jó választás akkor, ha összegyűlnek a barátok vagy a családtagok. Ha teheted, egy nappal előbb süsd meg, mert jót tesz neki, ha pihen a hűtőben. 

Mascarponés-diós kevert

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 16 dkg liszt
  • 14 dkg darált dió
  • 22 dkg cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 3 db narancs
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd össze jól a kétféle cukorral, majd kanalanként add hozzá a vizet. Keverd habosra a masszát. Vegyítsd a darált diót, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport, és a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva forgasd a tésztába. Ekkor már csak fakanállal dolgozz. 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 35 percig. Végezz tűpróbát, ha a masszába szúrt tűt üresen húzod ki, a süti elkészült. 

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és dolgozd bele a mascarponét. Ízesítsd cukorral és vaníliával, majd kend a sütire. 
A tetejére két narancsot facsarj ki, és a levéhez keverd a cukrot és a zselét. Ha túl sűrű, egy-két evőkanál vizet is tehetsz hozzá. Forrald fel, majd hűtsd két-három percig. Öntsd le vele a sütit, majd a maradék narancsot karikázd a tetejére. Tedd a hűtőbe legalább két órára.

A diót számtalan sütibe felhasználhatod, a kuglófba is jól illik. Almával pedig még élvezetesebb lesz a süti. 

Ezt is szeretjük