Diós kevert süti mascarponéval és naranccsal: a teteje selymesen krémes
Az egyszerű, diós kevert tészta remek alapja a mascarponéval és naranccsal megbolondított sütinek.

narancsos-mascarpones-dios-kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dió, a narancs és a tejszínes mascarpone együtt csodás süteményt eredményez. Ráadásul a süti nagyon mutatós is. Aki egyszer megkóstolja, biztos, hogy időről időre el fogja készíteni. Elhibázni szinte képtelenség. Kiadós is, így jó választás akkor, ha összegyűlnek a barátok vagy a családtagok. Ha teheted, egy nappal előbb süsd meg, mert jót tesz neki, ha pihen a hűtőben. 

Mascarponés-diós kevert

Hozzávalók 16 szelethez

A tésztához

  • 16 dkg liszt
  • 14 dkg darált dió
  • 22 dkg cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 3 db narancs
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 evőkanál porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját gépi habverővel dolgozd össze jól a kétféle cukorral, majd kanalanként add hozzá a vizet. Keverd habosra a masszát. Vegyítsd a darált diót, a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport, és a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva forgasd a tésztába. Ekkor már csak fakanállal dolgozz. 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 35 percig. Végezz tűpróbát, ha a masszába szúrt tűt üresen húzod ki, a süti elkészült. 

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és dolgozd bele a mascarponét. Ízesítsd cukorral és vaníliával, majd kend a sütire. 
A tetejére két narancsot facsarj ki, és a levéhez keverd a cukrot és a zselét. Ha túl sűrű, egy-két evőkanál vizet is tehetsz hozzá. Forrald fel, majd hűtsd két-három percig. Öntsd le vele a sütit, majd a maradék narancsot karikázd a tetejére. Tedd a hűtőbe legalább két órára.

A diót számtalan sütibe felhasználhatod, a kuglófba is jól illik. Almával pedig még élvezetesebb lesz a süti. 

Ezt is szeretjük