Mennyei mascarponés, áfonyás, szedres torta: a tészta egyszerű, pillekönnyű piskóta
Olyan jól néz ki, hogy asztaldísznek is tökéletes a színes, krémes mascarponés torta áfonyával és szederrel megbolondítva. Az íze is mindenkit elvarázsol.

mascasrpones-afonyas-torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Addig készítsd el ezt a mennyei sütit, amíg friss áfonyát és szedret használhatsz hozzá! Az alapja könnyű, levegős piskóta, amibe kevés kakaó is kerül. A gyümölcspüré színt és frissességet  ad a mascarponés sütinek. A látványa gyönyörű, az íze isteni, és alig bonyolultabb, mint a sima piskóta. 

Mascarponés, áfonyás, szedres torta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csipet

A lila réteghez

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg ricotta
  • 20 dkg áfonya
  • 20 dkg szeder
  • 10 dkg cukor

A fehér réteghez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom

A tetejére

  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg szeder
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. Közben kanalanként add hozzá a cukrot. Egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját. Vegyítsd a kakaót és a lisztet, majd óvatosan, spatulával forgasd a masszába. Arra ügyelj, hogy ne törd össze a habot. Ha a tészta homogén és sima, egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 35 perc alatt. Ha szép magas, elválik az edény oldalától, szúrj bele hegyes kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá tészta, vedd ki a sütőből. 
 

A lila réteghez az áfonyát és a szedret alaposan mosd meg, csepegtesd le, és pépesítsd botmixerrel. A ricottát jól nyomkodd meg villával, majd add hozzá a mascarponét, a cukrot, és habverővel dolgozd össze. Forgasd hozzá a pépesített gyümölcsöket. 

A fehér réteghez habosítsd a mascarponét, a cukrot, a citrom levét, reszelt héját és a vaníliás cukrot.
 

Állítsd össze a tortát, vágd ketté a piskótát. Kend meg a kétszínű krémmel, majd újabb réteg piskóta következik. A tetejére és az oldalára az áfonyás-szedres massza kerül. Díszítsd a tortát gyümölcsökkel, és tedd a hűtőbe legalább négy órára.  
Az áfonyás, fehér csokis sajttorta is ellenállhatatlan. Ezt ráadásul sütni sem kell, csak hűtsd néhány órán át!

Ezt is szeretjük