Habkönnyű márványtorta: így marad másnapra is omlós

Ilyen finom márványtortát legutóbb gyermekkorodban ettél. Most eláruljuk, hogyan lesz az igazi!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Omlós márványtortát nem nagy ördöngösség készíteni, csupán néhány dologra kell odafigyelned a tészta összeállítása és sütése során. Önthetsz rá csokit, meghintheted porcukorral, és kész is a hétvégi torta!

Márványtorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez add a tejet, a diót és a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjéből verj nagyon kemény habot. Ha biztosra akarsz menni, egy csipet sót is tegyél hozzá. Akkor jó, ha felfordítod a tálat, és a hab meg sem mozdul az edényben. Majd a fehérjét nagyon óvatosan keverd a lisztes masszához. Ekkor már semmiképpen se használj gépi habverőt. A tésztát vedd ketté, és az egyik feléhez keverd hozzá a kakaót.

Egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tortaforma közepébe tégy két evőkanál fehér tésztát, rá két evőkanál csokoládés masszát. Felváltva kanalazz, amíg a tészta el nem fogy. A két massza váltakozásával kapod a csíkokat. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg. Amikor a süti elválik a forma szélétől, biztos, hogy a közepe is átsült.
 

15863685 baecf563ed020d830d9c1f8121921c05 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük