Habkönnyű márványtorta: így marad másnapra is omlós

Ilyen finom márványtortát legutóbb gyermekkorodban ettél. Most eláruljuk, hogyan lesz az igazi!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Omlós márványtortát nem nagy ördöngösség készíteni, csupán néhány dologra kell odafigyelned a tészta összeállítása és sütése során. Önthetsz rá csokit, meghintheted porcukorral, és kész is a hétvégi torta!

Márványtorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez add a tejet, a diót és a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjéből verj nagyon kemény habot. Ha biztosra akarsz menni, egy csipet sót is tegyél hozzá. Akkor jó, ha felfordítod a tálat, és a hab meg sem mozdul az edényben. Majd a fehérjét nagyon óvatosan keverd a lisztes masszához. Ekkor már semmiképpen se használj gépi habverőt. A tésztát vedd ketté, és az egyik feléhez keverd hozzá a kakaót.

Egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tortaforma közepébe tégy két evőkanál fehér tésztát, rá két evőkanál csokoládés masszát. Felváltva kanalazz, amíg a tészta el nem fogy. A két massza váltakozásával kapod a csíkokat. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg. Amikor a süti elválik a forma szélétől, biztos, hogy a közepe is átsült.
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük