Habkönnyű márványtorta: így marad másnapra is omlós
Ilyen finom márványtortát legutóbb gyermekkorodban ettél. Most eláruljuk, hogyan lesz az igazi!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Omlós márványtortát nem nagy ördöngösség készíteni, csupán néhány dologra kell odafigyelned a tészta összeállítása és sütése során. Önthetsz rá csokit, meghintheted porcukorral, és kész is a hétvégi torta!

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez add a tejet, a diót és a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjéből verj nagyon kemény habot. Ha biztosra akarsz menni, egy csipet sót is tegyél hozzá. Akkor jó, ha felfordítod a tálat, és a hab meg sem mozdul az edényben. Majd a fehérjét nagyon óvatosan keverd a lisztes masszához. Ekkor már semmiképpen se használj gépi habverőt. A tésztát vedd ketté, és az egyik feléhez keverd hozzá a kakaót.

Egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tortaforma közepébe tégy két evőkanál fehér tésztát, rá két evőkanál csokoládés masszát. Felváltva kanalazz, amíg a tészta el nem fogy. A két massza váltakozásával kapod a csíkokat. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg. Amikor a süti elválik a forma szélétől, biztos, hogy a közepe is átsült.
 

Blog.hu ajánló