Ellenállhatatlan márványos kevert süti: szilvával még finomabb
A mennyei kevert süti mutatósabb, ha gyümölccsel is feldobod. A szilva remek választás a puha, édes tésztába.

szilvas-marvanyos-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan szeretnél mennyei sütit készíteni, a kevert tészta mindig jól jön. Tökéletes lekvárral, pudinggal és gyümölccsel is. Ilyenkor friss, érett szilvával kitűnő, szezonon kívül pedig befőttet is használhatsz. A márványozás pofonegyszerű, mégis sokkal étvágygerjesztőbbé teszi a sütit.

Márványos, szilvás kevert süti

Hozzávalók

  • 40 dkg szilva
  • 35 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot, a vajat, és keverd jó habosra. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a tészta kétharmadát. A maradékba keverj kakaót, ha túl sűrű, adj még hozzá kevés tejet, és kanalazd a sima masszára. Villával vagy fogvájóval kicsit keverd össze, majd a tetejére rakj kimagozott szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 

Pillekönnyű tészta, édes szilva, vastag habréteg: ki tudna ennek a csábító édességnek ellenállni? 

Ezt is szeretjük