Márványos kuglóf szinte semmi munkával: egyszerű kevert tészta az alapja

Ezzel a márványos kevert kuglóffal alig tíz perc munka van, az eredmény pedig magáért beszél.

kuglof marvanyos
beauty and style
Top olvasott cikkek

A márványos kevert kuglóf könnyen elkészíthető, egyszerű elven alapuló, mégis ellenállhatatlan édesség. A sima és a kakaós tésztaréteg lágyan olvad egymásba, és nagyon szép mintát ad. Uzsonnára egy csésze kávé mellé nem is kell finomabb.

Márványos kevert kuglóf

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, sózd meg, keverd el először a sütőporral, utána a porcukorral, a tojással, a tejjel és az étolajjal. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd az egyharmadát kanalazd át egy kisebb tálba. Ehhez az adaghoz add hozzá a kakaóport is.

A kuglófformát kend ki vajjal és szórd meg liszttel. Először a fehér tésztaadagot öntsd bele, majd csorgasd rá a kakaósat is, és lazán forgasd bele. Nem szabad, hogy a két réteg teljesen elvegyüljön, csak látszódjon benne a kakaós minta. Told 160 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Kuglófot kelt tésztából is készíthetsz: csokidarabokkal dúsítva különösen finom ez az olasz változat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük