Márványos dán kuglóf: csak keverj össze mindent, és mehet a sütőbe
Ha húsvétra egyszerű, de isteni kuglófot keresel, ezt a tarka változatot bátran bevetheted próbasütés nélkül is.

- Az alakformáló ingruhák a szezon kulcsdarabjai: nőies fazonok árakkal, lelőhelyekkel »
- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »
- Meghan Markle ezt a trükköt veti be, hogy kiemelje sötét hajszínét: 6 csodás szín, amit szívesen kombinál öltözékében, hogy elkerülje a komor összhatást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A kuglóf az egyik legnépszerűbb húsvéti sütemény, aminek kevert változata nem állít nagy kihívás elé. A dán kuglóf különösen finom. A bele kerülő olajnak és víznek köszönhetően a tészta nem lesz száraz, fojtós. Könnyen mutatóssá teheted a sütit, cukor- vagy csokimázzal leöntve, csokitojással díszítve pedig igazi húsvéti desszert lehet.
Márványos dán kuglóf
Hozzávalók
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 5 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, az olajjal és a vízzel. Kanalanként dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és keverd a masszát csomómentesre. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd a tésztához. A masszát vedd ketté, és az egyikbe keverd a kakaót.
Egy kuglófformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és az aljába egyengesd a kakaós tésztát, arra pedig a vaníliásat. Villával össze is keverheted. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a kuglófba egy tűt. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Amikor kihűl, díszítsd ízlés szerint.
A mákos-citromos kuglóf szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, puha finomság.
Még több recept