Márványos dán kuglóf: csak keverj össze mindent, és mehet a sütőbe
Ha húsvétra egyszerű, de isteni kuglófot keresel, ezt a tarka változatot bátran bevetheted próbasütés nélkül is.

marvanyos-dan-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kuglóf az egyik legnépszerűbb húsvéti sütemény, aminek kevert változata nem állít nagy kihívás elé. A dán kuglóf különösen finom. A bele kerülő olajnak és víznek köszönhetően a tészta nem lesz száraz, fojtós. Könnyen mutatóssá teheted a sütit, cukor- vagy csokimázzal leöntve, csokitojással díszítve pedig igazi húsvéti desszert lehet.

Márványos dán kuglóf

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 5 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a sárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, az olajjal és a vízzel. Kanalanként dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és keverd a masszát csomómentesre. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és forgasd a tésztához. A masszát vedd ketté, és az egyikbe keverd a kakaót. 
 

Egy kuglófformát kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és az aljába egyengesd a kakaós tésztát, arra pedig a vaníliásat. Villával össze is keverheted. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj a kuglófba egy tűt. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Amikor kihűl, díszítsd ízlés szerint. 
A mákos-citromos kuglóf szintén nagyon egyszerűen elkészíthető, puha finomság.

Ezt is szeretjük