Könnyű, márványos, áfonyás kuglóf: ennél egyszerűbb nem is lehetne
A márványos, áfonyás kuglóf receptje mindig jól jön, ha gyorsan kell valami különleges édességet az asztalra varázsolni.

afonyas-marvanyos-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha biztosra akarsz menni, süss kuglófot! Friss, fanyar áfonyával megbolondítva, márványozva még nagyobb sikerre számíthatsz. Nem kell keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat. A mutatós süti a joghurtnak köszönhetően lágy, könnyed, és másnapra sem lesz száraz.  

Márványos, áfonyás kuglóf

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál áfonyalekvár
  • 2.5 dl olaj
  • 2.5 dl joghurt
  • 1 bögre áfonya
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és a cukorral keverd ki jól, szinte fehéredésig. Dolgozd hozzá a joghurtot és az olajat, majd forgasd hozzá laza mozdulatokkal a sóval és sütőporral vegyített lisztet. A sima masszát oszd két részre, az egyikbe keverd a vaníliát, a másikba pedig a kakaót. 

 

Egy kuglófformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd alulra a vaníliás masszát, kenj rá lekvárt, majd mehet rá a kakaós tészta. Villával keverd össze a rétegeket, tehát márványozd kicsit. Szórd meg megmosott, lecsepegtetett áfonyával. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha már jól megemelkedik, és szép a színe, jó az illata, teszteld tűpróbával. Amennyiben a kuglófba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálalás előtt díszítsd áfonyával és lekvárral. 

Az áfonyás-citromos süti is isteni és különleges, ráadásul pár perc összeállítani. 

Ezt is szeretjük