Könnyű, márványos, áfonyás kuglóf: ennél egyszerűbb nem is lehetne

A márványos, áfonyás kuglóf receptje mindig jól jön, ha gyorsan kell valami különleges édességet az asztalra varázsolni.

Márványos, áfonyás kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha biztosra akarsz menni, süss kuglófot! Friss, fanyar áfonyával megbolondítva, márványozva még nagyobb sikerre számíthatsz. Nem kell keleszteni, csak összekeverni a hozzávalókat. A mutatós süti a joghurtnak köszönhetően lágy, könnyed, és másnapra sem lesz száraz.  

Márványos, áfonyás kuglóf

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál áfonyalekvár
  • 2.5 dl olaj
  • 2.5 dl joghurt
  • 1 bögre áfonya
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és a cukorral keverd ki jól, szinte fehéredésig. Dolgozd hozzá a joghurtot és az olajat, majd forgasd hozzá laza mozdulatokkal a sóval és sütőporral vegyített lisztet. A sima masszát oszd két részre, az egyikbe keverd a vaníliát, a másikba pedig a kakaót. 

 

Egy kuglófformát kenj ki vajjal, és szórj meg liszttel. Egyengesd alulra a vaníliás masszát, kenj rá lekvárt, majd mehet rá a kakaós tészta. Villával keverd össze a rétegeket, tehát márványozd kicsit. Szórd meg megmosott, lecsepegtetett áfonyával. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha már jól megemelkedik, és szép a színe, jó az illata, teszteld tűpróbával. Amennyiben a kuglófba szúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, kiveheted a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. Tálalás előtt díszítsd áfonyával és lekvárral. 

Az áfonyás-citromos süti is isteni és különleges, ráadásul pár perc összeállítani. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük