Márványos kuglóf advent első vasárnapjára: olyan puha, hogy szinte szétolvad a szádban

Tedd igazán meghitté, varázslatossá az adventi készülődést egy pihe-puha, ünnepi kuglóffal!

Márványos adventi kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs karácsonyi készülődés sütés-főzés nélkül. Szinte minden családnak megvannak a nagy kedvencei. Gyakran kerül ilyenkor kuglóf is az asztalra, ami csodálatos illatot varázsol az egész lakásba. Márványozva még vonzóbb a puha édesség. Ha nincs időd készülődés közben a kelt változathoz, készítsd el a kevert tésztás kuglófot. Az alapreceptet feldobhatod aszalványokkal, magvakkal. 

Márványos adventi kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd habosra a vajjal és a kétféle a cukorral. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a gyömbérrel, és a tejjel felváltva keverd a tojássárgás masszához. A tojásfehérjét verd kemény habbá a sóval, és laza mozdulatokkal forgasd a tésztához. Vedd ketté a masszát, és rakj kakaót az egyik felébe.
 

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a vaníliás tésztát, majd kanalazd rá a kakaósat, és egy kanál végével vagy hurkapálcával keverd meg a kétféle tésztát, azaz márványozd. Tedd a kuglófot előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon 50-60 percig. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Tehát szúrj a tésztába egy tűt vagy fogvájót. Ha nem marad rajta massza, kiveheted a sütőből. Bevonhatod mázzal, de megszórhatod simán cukorral is.
A vajas, túrós kuglóf is mennyei, és csak tíz perc összeállítani. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük