Vasárnapi aranysárga marhahúsleves velős csonttal és sok zöldséggel
Velős, zöldséges marhahúslevessel garantáltan jól kezdődik a hétvégi családi ebéd.

marhahusleves-velos-csonttal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jól elkészített, forró leves gyógyerővel bír: immunerősítő, és a megfázásos időszakban kifejezetten ajánlott fogyasztani. Ha lehet, kérd meg a hentest, hogy darabolja fel a csontokat. Ha velővel főzöd, megvan az előétel is: pirítóssal kínálva isteni. Nem fog kiesni a velő a csontból, ha a két végét jól bedörzsölöd sóval. Ahhoz, hogy szép tiszta legyen, nagyon lassan kell főzni a levest. 

Marhahúsleves velős csonttal

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 40 dkg marha velős csont
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zeller
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 0.5 db karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál bors
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg levestészta
Recept idők

Elkészítés:

A csontokat és a húst jól mosd meg. Egy kicsit akár be is áztathatod hideg vízbe. Rakd a csontot egy nagy edénybe, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Kis lángon kezdd főzni. Amikor felforr, rakd hozzá a húst is. A zöldségeket pucold meg, a kétféle répát vágd fel hasonló nagyságú darabokra, majd a hagymákkal, a karalábéval, a zellerrel, a paradicsommal, a paprikával, a krumplival együtt tedd a fazékba. Fűszerezd sóval, borssal.
 

Fontos, hogy a leves csak gyöngyözzön, különben zavaros lesz. Amennyiben szükséges, kanalazd le róla a habot. Közben merőkanállal szedj ki kevés levest, és főzd ki benne a tésztát. A petrezselymet csak akkor tedd hozzá, ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés. Húzd le a tűzről, pihentesd 20 percig, majd szűrd le. A levest a zöldségekkel, a hússal és a tésztával kínáld.  
Gazdag húslevest rövidebb idő alatt is főzhetsz, a lehető legjobb választás hozzá a csirke. 

Ezt is szeretjük