Vasárnapi aranysárga marhahúsleves velős csonttal és sok zöldséggel
Velős, zöldséges marhahúslevessel garantáltan jól kezdődik a hétvégi családi ebéd.

marhahusleves-velos-csonttal
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Csökkenti a gyulladást és a hegesedést is megakadályozza: ez a cink szerepe a bőrápolásban »

Ezek a szezon legszebb piros rúzsai: mattól a fényesig »

Katie Holmes striákkal is gyönyörű: a 40 éves színésznő nagyon jó formában van »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól elkészített, forró leves gyógyerővel bír: immunerősítő, és a megfázásos időszakban kifejezetten ajánlott fogyasztani. Ha lehet, kérd meg a hentest, hogy darabolja fel a csontokat. Ha velővel főzöd, megvan az előétel is: pirítóssal kínálva isteni. Nem fog kiesni a velő a csontból, ha a két végét jól bedörzsölöd sóval. Ahhoz, hogy szép tiszta legyen, nagyon lassan kell főzni a levest. 

Marhahúsleves velős csonttal

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 40 dkg marha velős csont
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zeller
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db krumpli
  • 0.5 db karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál bors
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 20 dkg levestészta
Recept idők

Elkészítés:

A csontokat és a húst jól mosd meg. Egy kicsit akár be is áztathatod hideg vízbe. Rakd a csontot egy nagy edénybe, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Kis lángon kezdd főzni. Amikor felforr, rakd hozzá a húst is. A zöldségeket pucold meg, a kétféle répát vágd fel hasonló nagyságú darabokra, majd a hagymákkal, a karalábéval, a zellerrel, a paradicsommal, a paprikával, a krumplival együtt tedd a fazékba. Fűszerezd sóval, borssal.
 

Fontos, hogy a leves csak gyöngyözzön, különben zavaros lesz. Amennyiben szükséges, kanalazd le róla a habot. Közben merőkanállal szedj ki kevés levest, és főzd ki benne a tésztát. A petrezselymet csak akkor tedd hozzá, ha a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés. Húzd le a tűzről, pihentesd 20 percig, majd szűrd le. A levest a zöldségekkel, a hússal és a tésztával kínáld.  
Gazdag húslevest rövidebb idő alatt is főzhetsz, a lehető legjobb választás hozzá a csirke. 

Ezt is szeretjük