A klasszikus vasárnapi marhahúsleves receptje
Erre a marhahúslevesre senki nem mondja, hogy nem szereti.
A vasárnapi és az ünnepi menük kedvence, a levesek királynője. Igazán tápláló, a megfázásos, náthás időszakban és a mínuszokban különösen jólesik. A marhahúslevesnek csak akkor állj neki, ha van legalább három-négy szabad órád.
Marhahúsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg marhahús
- 40 dkg ritka csont
- 40 dkg vegyes leveszöldség
- 15 dkg kelkáposzta
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 krumpli
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál egész bors
- só
- 5 dkg cérnametélt
Elkészítés:
A húst és a csontot mosd meg, és vágd három-négy darabra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A kelkáposztát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot elég megmosni.
A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá 3 liter hideg vizet. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját. Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát, a borsot, valamint kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.
Utána add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, majd fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket három, három és fél óra alatt. A tésztát külön vízben főzd meg. A levest szűrd le, szedd nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát. A zöldséget és a marhahúst rakd külön tálba.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció