A klasszikus vasárnapi marhahúsleves receptje
Erre a marhahúslevesre senki nem mondja, hogy nem szereti.
A vasárnapi és az ünnepi menük kedvence, a levesek királynője. Igazán tápláló, a megfázásos, náthás időszakban és a mínuszokban különösen jólesik. A marhahúslevesnek csak akkor állj neki, ha van legalább három-négy szabad órád.
Marhahúsleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg marhahús
- 40 dkg ritka csont
- 40 dkg vegyes leveszöldség
- 15 dkg kelkáposzta
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 krumpli
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál egész bors
- só
- 5 dkg cérnametélt
Elkészítés:
A húst és a csontot mosd meg, és vágd három-négy darabra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. A kelkáposztát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot elég megmosni.
A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá 3 liter hideg vizet. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját. Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát, a borsot, valamint kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.
Utána add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, majd fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket három, három és fél óra alatt. A tésztát külön vízben főzd meg. A levest szűrd le, szedd nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát. A zöldséget és a marhahúst rakd külön tálba.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció