Házi marcipános keksz: a sok vajtól lesz fantasztikusan puha
Ha házi nassra vágysz, legközelebb a marcipános kekszeket süsd meg.

Házi marcipános keksz: a sok vajtól lesz fantasztikusan puha
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néha neked is jár egy kis édes bűnözés, ehhez pedig a saját készítésű marcipános keksz remek választás. Gyorsan végzel vele, és a tésztába kerülő sok vaj miatt dobozban hetekig omlós, puha marad. Formázz a marcipános masszából tallérokat, vagy szúrd ki szaggatóval, esetleg vesd be a sütipecsétedet. A tésztát pedig csokidarabokkal is feldobhatod.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 18 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Késes robotgépben dolgozd össze a cukrot és a marcipánt. Rakd át egy tálba, add hozzá a vajat, a vaníliát, a tojást, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport. Keverd össze jól gépi habverővel, majd, amikor sima, forgasd hozzá a lisztet.  

 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd nedves kézzel formázz a tésztából dió nagyságú golyókat, és kicsit lapítsd el. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 10-12 perc alatt.  Ezt követően legalább öt percig hagyd a tepsiben hűlni, mert a keksz melegen könnyen törik. Szedd le nagyon óvatosan a papírról, és hűtsd ki teljesen.

Blog.hu ajánló