Házi marcipános keksz: a sok vajtól lesz fantasztikusan puha
Ha házi nassra vágysz, legközelebb a marcipános kekszeket süsd meg.

Házi marcipános keksz: a sok vajtól lesz fantasztikusan puha
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néha neked is jár egy kis édes bűnözés, ehhez pedig a saját készítésű marcipános keksz remek választás. Gyorsan végzel vele, és a tésztába kerülő sok vaj miatt dobozban hetekig omlós, puha marad. Formázz a marcipános masszából tallérokat, vagy szúrd ki szaggatóval, esetleg vesd be a sütipecsétedet. A tésztát pedig csokidarabokkal is feldobhatod.

Marcipános keksz

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 18 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Késes robotgépben dolgozd össze a cukrot és a marcipánt. Rakd át egy tálba, add hozzá a vajat, a vaníliát, a tojást, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport. Keverd össze jól gépi habverővel, majd, amikor sima, forgasd hozzá a lisztet.  

 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd nedves kézzel formázz a tésztából dió nagyságú golyókat, és kicsit lapítsd el. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 10-12 perc alatt.  Ezt követően legalább öt percig hagyd a tepsiben hűlni, mert a keksz melegen könnyen törik. Szedd le nagyon óvatosan a papírról, és hűtsd ki teljesen.

Ezt is szeretjük