Házi marcipános keksz: a sok vajtól lesz fantasztikusan puha
Ha házi nassra vágysz, legközelebb a marcipános kekszeket süsd meg.
Néha neked is jár egy kis édes bűnözés, ehhez pedig a saját készítésű marcipános keksz remek választás. Gyorsan végzel vele, és a tésztába kerülő sok vaj miatt dobozban hetekig omlós, puha marad. Formázz a marcipános masszából tallérokat, vagy szúrd ki szaggatóval, esetleg vesd be a sütipecsétedet. A tésztát pedig csokidarabokkal is feldobhatod.

Marcipános keksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg marcipánmassza
- 18 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Késes robotgépben dolgozd össze a cukrot és a marcipánt. Rakd át egy tálba, add hozzá a vajat, a vaníliát, a tojást, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport. Keverd össze jól gépi habverővel, majd, amikor sima, forgasd hozzá a lisztet.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd nedves kézzel formázz a tésztából dió nagyságú golyókat, és kicsit lapítsd el. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 10-12 perc alatt. Ezt követően legalább öt percig hagyd a tepsiben hűlni, mert a keksz melegen könnyen törik. Szedd le nagyon óvatosan a papírról, és hűtsd ki teljesen.
