Házi marcipános keksz: a sok vajtól lesz fantasztikusan puha

Ha házi nassra vágysz, legközelebb a marcipános kekszeket süsd meg.

Néha neked is jár egy kis édes bűnözés, ehhez pedig a saját készítésű marcipános keksz remek választás. Gyorsan végzel vele, és a tésztába kerülő sok vaj miatt dobozban hetekig omlós, puha marad. Formázz a marcipános masszából tallérokat, vagy szúrd ki szaggatóval, esetleg vesd be a sütipecsétedet. A tésztát pedig csokidarabokkal is feldobhatod.

marcipanos-tallerok

Marcipános keksz

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 18 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Késes robotgépben dolgozd össze a cukrot és a marcipánt. Rakd át egy tálba, add hozzá a vajat, a vaníliát, a tojást, a szódabikarbónát, a sót és a sütőport. Keverd össze jól gépi habverővel, majd, amikor sima, forgasd hozzá a lisztet.  

 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd nedves kézzel formázz a tésztából dió nagyságú golyókat, és kicsit lapítsd el. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 10-12 perc alatt.  Ezt követően legalább öt percig hagyd a tepsiben hűlni, mert a keksz melegen könnyen törik. Szedd le nagyon óvatosan a papírról, és hűtsd ki teljesen.

marcipanos-kekszek
Ezt is szeretjük