Szaftos, mandulás muffin, amit lehetetlen abbahagyni: így lesz igazán élénk az íze
A mandulás muffin tésztája reszelt almától igazán szaftos.

Ennél a muffinnál finomabb nem is kell mára! A tésztájába darált mandula, mézeskalács-fűszerkeverék és reszelt alma kerül. Tökéletes választás arra az esetre, ha gyorsan szeretnél valami finom édességet enni, ugyanis az összeállítása és a kisütése is pillanatok alatt megvan.
Mandulás muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 17.5 dkg liszt
- 17.5 dkg barna cukor
- 17.5 dkg vaj
- 10 dkg mazsola vagy más aszalt gyümölcs
- 10 dkg darált mandula
- 3 tojás
- 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 narancs reszelt héja
- 1 közepes alma
- 1 dl tej
- 1 evőkanál citromlé
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál szeletelt mandula a tetejére
- baracklekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejet keverd el a citromlével, és tedd félre. A vajat olvaszd fel. Vegyél ki belőle egy keveset, és kend ki vele egy muffintepsi mélyedéseit. A maradék olvasztott vajat keverd ki a tojással, a narancshéjjal és a citromos tejjel. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral, a cukorral és a fűszerkeverékkel, morzsold el az ujjaiddal, hogy ne maradjanak benne csomók, és adagold a tojásos részhez.
Az almát hámozd meg, reszeld le, és a mazsolával együtt forgasd a tésztához. Oszd el a masszát a kivajazott muffintepsiben, szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és 180 fokon 18-20 perc alatt süsd őket készre. Tálald házi baracklekvárral!
Az angolok muffinja ugyan egészen más technikával, kelt tésztából készül, de azzal is érdemes megismerkedned.
Készítsd el az angolok híres muffinját: belül puha, kívül ropogós lesz
Egy harapás ezekből az egyszerű, házi, angol muffinokból és máris jól indul a nap!
ElolvasomKép: Yelena Yemchuk / Getty Images