Omlós mandulás kiflik: évtizedek óta bevált recept a családban

Régi, klasszikus recept: a mandulás kifli kihagyhatatlan kedvenc az adventi időszakban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mandulás kifliből soha nem lehet eleget sütni, a nagy vendégjárás időszakában jó, ha mindig van otthon. Nagy előnye, hogy előre elkészítheted, hisz kifejezetten jót tesz neki, ha pihenteted. Vaníliás porcukorral megszórva, esetleg csokiba mártogatva tovább fokozhatod az élvezetet. Ehhez a sütihez nincs szükség tojásra. 

mandulas-kiflik

Mandulás kiflik

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 28 dkg vaj
  • 14 dkg mandula
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban dolgozd össze jó alaposan a vajat, a vaníliás cukrot és a cukrot, majd mehet bele a liszt és a darált mandula. Akkor jó, ha a massza nem ragad a kezedhez. Hogy még lágyabb legyen a tészta, állagtól függően tegyél hozzá egy-két evőkanál tejfölt.

A masszából sodorj körülbelül öt centis rudakat, majd kissé hajlítsd meg őket. A kifliket rendezd vajjal kikent tepsibe, és 180 fokon süsd világosra 10-12 perc alatt. Forgasd vaníliás porcukorba. Csokiimádók a kifli végeit olvasztott csokiba is belemárthatják.

mandulas-kifli-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük