Pihe-puha, mandulás-csokis kevert süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Legközelebb ezzel a mennyei desszerttel csillapítsd az édesség utáni vágyat! A mandula és a csoki a legegyszerűbb kevert sütit is feldobja.

csokis-mandulas-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a könnyű, kevert süti tényleg szebbé varázsolja a napodat. A tésztája hihetetlenül puha, az íze intenzív, és bármilyen aszalvánnyal még finomabbá teheted. A tejszínt ne spórold ki a sütiből, attól lesz hihetetlenül puha. A tésztára kerülő csokimáz pedig a ráadás. 

Mandulás-csokis kevert süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg mandula
  • 10 dkg aszalvány
  • 5 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszínhab
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá egyesével a tojásokat, és öntsd hozzá a tejszínt. A mandula felét daráld le, vegyítsd a sütőporral, az aprított csokival és a liszttel, majd forgasd a vajas keverékhez. Rakj hozzá mazsolát vagy más aszalványt, és mehet hozzá a maradék mandula.

Egy kenyérformát vagy őzgerincsütőt kenj ki kevés zsiradékkal, és szórd meg liszttel. Egyengesd bele a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha a tűpróba során a tésztába szúr tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, vedd ki a sütőből. A tetejére a csokit olvaszd fel, keverd össze az olajjal, és kend a tésztára. Szórhatsz még rá mandulát is. 

Az ellenállhatatlan körtés pitéket is feldobhatod mandulával. Ez a változat kevés cukrot tartalmaz. 

Ezt is szeretjük