Csábító málnás joghurttorta
Néhány perc keverés, és rakhatod is a hűtőbe a málnás joghurttortát.
A kánikulában igazán jólesik ez a roppant egyszerű, frissítő, kellemesen krémes joghurttorta. Az alaphoz használhatsz vaníliás, csokis vagy zabkekszet is.
Egyszerű joghurttorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 40 dkg édeskeksz
- 25 dkg málna
- 20 dkg méz
- 3 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 1 csomag zselatin
- 5 dkg vaj
- 0.5 citrom leve
Elkészítés:
Törd össze a kekszet, a leggyorsabb, ha aprítógépbe teszed. Keverd össze a megolvasztott vajjal, és a kezeddel alaposan nyomkodd a kedvenc tortaformád aljába. A zselatint oldd fel a vízben, és kis lángon melegítsd össze. Keverd a joghurthoz a mézet, a citromot és a feloldott zselatint, majd óvatosan a kemény habbá vert tejszínt és egy marék egész málnát. Ügyelj arra, hogy ne törjenek össze a gyümölcsök.
Öntsd egyenletesen a masszát a kekszre, majd rakd ki szépen málnával. Tedd a hűtőbe, és hagyd állni két-három órát. Ha megdermed, szeletelheted is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció