Ropogós, egészséges málnás zabszelet, ahogy Havas Dóra készíti
Indítsd a napot málnás zabszelettel, és egész délelőttre feltöltődsz energiával.

Ropogós, egészséges málnás zabszelet, ahogy Havas Dóra készíti
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fontos, hogy reggelire vitaminokban, rostban és ásványi anyagokban gazdag ételeket fogyassz, hogy utána nagy lendülettel vesd bele magad az egész napos pörgésbe. A málnás zabszelet ideális választás. Ebben a csodás édességben az a nagyon jó, hogy nincs szükség cukorra ahhoz, hogy a tojást habosra verd vele, így nyugodtan csökkentheted a mennyiségét, vagy éppen helyettesítheted ízlés szerint. A gyümölcsöt is variálhatod, málna helyett kerülhet bele vegyes erdei gyümölcs, szilva vagy barack, de körtével és almával is készítheted, árulta el Havas Dóra, a lilafuge.hu gasztromagazin írója.   

Hozzávalók:

A morzsához

  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg puha vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 15 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj

A töltelékhez:

  • 50 dkg málna
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál frissen reszelt citromhéj
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A morzsához a vaj kivételével az összes hozzávalót tedd késes robotgépbe, és alaposan dolgozd össze. A vajat a végén adagold hozzá, és addig dolgoztasd a gépet, amíg morzsás állagú masszát kapsz. Tégy félre másfél csészényit, a többit nyomkodd egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20x30 centis tepsi aljára. Süsd 175 fokon 15 percig, majd vedd ki, és hagyd langyosra hűlni.

 

A töltelék hozzávalóit keverd össze egy tálban. Borítsd a lehűlt morzsarétegre, és oszlasd el rajta. A tetejét szórd meg a félretett morzsával, és tedd vissza 35 percre a sütőbe. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni, majd szeleteld fel.

Ezt is szeretjük