Mennyei málnás-túrós pite - A tészta omlós, a töltelék krémes
Tedd nyáriassá a könnyű túrós pitét, rakj bele friss idénygyümölcsöt!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ezeket a gyors trükköket vesd be, ha sehogy sem áll a hajad reggel »

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Még a jól bevált túrós pitén is érdemes néha-néha változtatni. Finomabb, krémesebb lesz a töltelék, ha mascarponét is keversz bele. Továbbá a friss málna is különlegessé teszi.

Ezzel a tésztával nagyon könnyen boldogulsz. Mivel még pihentetni sem kell, érdemes először a krémet elkészíteni. Tálaláskor szórd meg porcukorral, és rakj friss gyümölcsöt a pite tetejére.

Málnás-túrós pite

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 75 dkg félzsíros tehéntúró
  • 30 dkg málna
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítés ideje: 1 óra

Málnás-túrós pite

A túrót nyomkodd meg villával, majd rakd hozzá a mascarponét, a tojást, a cukrot, a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot. Gépi habverővel dolgozd krémesre. Végül keverd hozzá a megmosott málnát.

A tésztához a lisztet vegyítsd a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáld egy nagyobb tálba. Morzsold össze a vajjal, keverd hozzá a cukrot, a tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Gyúrd addig, amíg a tészta összeáll, és jól formázható lesz.

Vedd ketté, és a piteformához igazítva nyújts az egyikből lisztezett felületen körülbelül fél centi vastag tésztát. Egyengesd egy kivajazott tepsibe vagy piteformába, simítsd rá a tölteléket, és fedd be a másik tésztával. A tetejét kend meg egy felvert tojással, és villával szurkáld meg több helyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.

Blog.hu ajánló