Pihe-puha, magas, málnás piskóta - Elronthatatlan receptet mutatunk
Rejts savanykás málnát az édes piskótába! Ez az olajos tészta nem lesz száraz.

Pihe-puha, magas, málnás piskóta - Elronthatatlan receptet mutatunk
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az üde, könnyed gyümölcsös piskóta a tavaszi-nyári időszak kedvence. Az olajos tészta nem olyan kényes, mint a klasszikus: nem esik össze, nem morzsálódik. Minél tovább kevered, annál finomabb lesz. Megtöltheted krémmel, kínálhatsz hozzá öntet vagy fagyit. Elkészítheted kenyér- vagy tortaformában is.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg málna
  • 8 evőkanál étolaj
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá. Dolgozd hozzá kanalanként a cukrot, a vaníliát és egyesével a tojássárgákat. Adagold hozzá az olajat, valamint a szódabikarbónával mixelt lisztet.

 

Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. Szórd meg megmosott málnával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, különben a tészta összeesik. Amikor már elválik az edény szélétől, szinte biztos, hogy elkészült. Tesztelheted tűpróbával, azaz a piskótába szúrj tűt vagy fogvájót. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod.

Ezt is szeretjük