Pihe-puha, magas, málnás piskóta - Elronthatatlan receptet mutatunk
Rejts savanykás málnát az édes piskótába! Ez az olajos tészta nem lesz száraz.

Pihe-puha, magas, málnás piskóta - Elronthatatlan receptet mutatunk
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az üde, könnyed gyümölcsös piskóta a tavaszi-nyári időszak kedvence. Az olajos tészta nem olyan kényes, mint a klasszikus: nem esik össze, nem morzsálódik. Minél tovább kevered, annál finomabb lesz. Megtöltheted krémmel, kínálhatsz hozzá öntet vagy fagyit. Elkészítheted kenyér- vagy tortaformában is.

Málnás piskóta recept

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg málna
  • 8 evőkanál étolaj
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá. Dolgozd hozzá kanalanként a cukrot, a vaníliát és egyesével a tojássárgákat. Adagold hozzá az olajat, valamint a szódabikarbónával mixelt lisztet.

 

Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. Szórd meg megmosott málnával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, különben a tészta összeesik. Amikor már elválik az edény szélétől, szinte biztos, hogy elkészült. Tesztelheted tűpróbával, azaz a piskótába szúrj tűt vagy fogvájót. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod.

Ezt is szeretjük