Pihe-puha, magas, málnás piskóta - Elronthatatlan receptet mutatunk
Rejts savanykás málnát az édes piskótába! Ez az olajos tészta nem lesz száraz.
Az üde, könnyed gyümölcsös piskóta a tavaszi-nyári időszak kedvence. Az olajos tészta nem olyan kényes, mint a klasszikus: nem esik össze, nem morzsálódik. Minél tovább kevered, annál finomabb lesz. Megtöltheted krémmel, kínálhatsz hozzá öntet vagy fagyit. Elkészítheted kenyér- vagy tortaformában is.
Málnás piskóta recept
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg málna
- 8 evőkanál étolaj
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá. Dolgozd hozzá kanalanként a cukrot, a vaníliát és egyesével a tojássárgákat. Adagold hozzá az olajat, valamint a szódabikarbónával mixelt lisztet.
Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. Szórd meg megmosott málnával, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon aranybarnára körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót, különben a tészta összeesik. Amikor már elválik az edény szélétől, szinte biztos, hogy elkészült. Tesztelheted tűpróbával, azaz a piskótába szúrj tűt vagy fogvájót. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel. Tálaláskor porcukorral is megszórhatod.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció