Pillekönnyű málnás piskóta lágy mascarponés, tejszínes krémmel
Már az illata és a látványa is elkápráztat mindenkit, hát még az íze! A málnás-mascarponés piskótából a dupla adag is kevés.

malnas-mascarpones-piskota
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus piskótát is érdemes néha újragondolni. Ha a tésztába olaj és tej is kerül, biztosan nem lesz száraz. Továbbá a zamatos málna is javít az állagán, a mascarponés-tejszínes krémtől pedig extrává válik. Hétköznapra is elkészítheted, de bármilyen tortával felveheti a versenyt. 

Málnás-mascarponés piskóta

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg málna
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, a sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Öntsd hozzá részletekben a tejet és az olajat is. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és forgasd a masszába. Egy kenyérformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és simítsd bele a massza háromnegyedét. A tetejére rakd a megmosott, lecsepegtetett málnát, majd öntsd rá óvatosan a maradék tésztát.

Told előmelegített sütőbe, és 150 fokon süsd meg 30-40 perc alatt. Amikor szép aranybarna, magas, szúrj bele fogvájót vagy tűt. Ha üresen húzod ki, a piskóta elkészült. 
A tejszínt verd kemény habbá, add hozzá a mascarponét, a cukrot, majd egyengesd a piskóta tetejére, és díszítsd málnával. 
A málnás-mákos piskótát is meg kell kóstolnod! Ezzel a recepttel biztos a siker. 

Ezt is szeretjük