Az olaszok kedvenc nyári pitéje: málnás crostata receptje

Az omlós, rácsos lekváros olasz pite, a crostata málnás töltelékkel is abbahagyhatatlan.

crostata-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A crostata nem más, mint egy finom, puha linzertésztából készült pite, amit valamilyen gyümölccsel vagy lekvárral töltenek meg, a teteje pedig rácsos díszítést kap. Málnával isteni, ami finom krémesre sül. A nyers tésztát érdemes hűtőben pihentetni egy órát, hogy omlós legyen.

Málnás crostata receptje

Hozzávalók

  • 35 dkg málna
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12.5 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 mokkáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a citromhéjjal, a porcukorral és a sóval, majd morzsold el benne a kis kockákra vágott hideg vajat. Üsd hozzá a tojást, ízesítsd vaníliaaromával, és gyorsan gyúrj belőle sima tésztát. Csomagold alufóliába, és pihentesd a hűtőben egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy piteformát kenj ki vajjal, és hintsd meg liszttel. A tészta kétharmadát nyújtsd ki kör alakúra, egyengesd el a formában, szurkáld meg villával, és rakd rá a málnát. A maradék tésztát nyújtsd vékonyra, vágj belőle hosszú csíkokat, és helyezd őket rács alakban a torta tetejére. Süsd körülbelül 35-40 perc alatt aranybarnára a pitét. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld fel.
Eperlekvárral is készíthetsz hasonló süteményt akár úgy is, hogy a lekvárt te magad teszed el.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük