Puha és nagyon finom málnás blondie: csak keverd össze, és mehet is a sütőbe
A blondie valójában nem más, mint a brownie fehér csokis, nyári változata, amelyet tetszés szerinti gyümölcsökkel, például málnával dúsíthatsz.

malnas blondie
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brownie kiadós, krémes és laktató sütemény, amelyért sokan rajonganak, de a nagy melegben inkább valamilyen könnyebb változatára vágynak. Ha te is közéjük tartozol, a blondie-t – ami magyarul ’szőkét’ jelent – neked találták ki. A mennyei tésztát fehér csoki gazdagítja, a hozzáadott málna pedig igazi nyári desszertet varázsol ebből a különleges édességből.

Mint a hagyományos brownie esetében, a blondie készítése közben is figyelj oda arra, hogy ne süsd túl: akkor jó, ha a közepe krémes marad.

Málnás blondie receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehér csoki
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy nagyobb lábosban melegíts vizet, a tetejére helyezz egy kisebb lábost, tördeld bele a fehér csokit, és így gőz felett, folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel. Keverd hozzá a vajat, várd meg, amíg felolvad, majd vedd le a tűzről. Egy másik tálban a cukrot keverd habosra a tojásokkal, csorgasd hozzá az olvasztott csokit, sózd meg, szitáld hozzá a lisztet, végül öntsd bele az alaposan megmosott málnát. A masszát öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, süsd negyedórát. Nem baj, ha a beleszúrt villára ráragad a tészta, hűlés közben ugyanis még kicsit szilárdulni fog.

A lágy fehér csoki citromos trüffelgolyó alapja is lehet.

Ezt is szeretjük