Szerencsehozó újévi mákos rétes: bolti lapokból gyorsan elkészül

Ha az új esztendőre bőséget, gazdagságot szeretnél, ne bízd a véletlenre, süss mákos rétest! Bolti lapokkal egyszerű dolgod lesz.

makos-retes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mák a bőséget, a gazdagságot jelképezi már hosszú évszázadok óta. Sőt, úgy tartják, egészséget és vidámságot is csempészhetünk az életünkbe az apró szemekkel, ha az év első napján eszünk belőle. A rétes pedig, mivel nyújtott tésztáról van szó, arra utal, hogy a jövőben a szerencsénk is ilyen hosszúra nyúlik majd. Így a mákos rétessel duplán jól járunk. Ha szeretnéd feldobni a tölteléket, mazsolát vagy meggyet is keverhetsz bele. 

Mákos rétes recept

Hozzávalók

  • 1 csomag réteslap
  • 20 dkg mák
  • 12 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • olaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a mákot és a porcukrot keverd össze két deci tejjel, és forrald fel. Főzd körülbelül öt percig. Végül add hozzá a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, és várd meg, míg kihűl. 

Közben a réteslapokat vedd ketté, és négyesével terítsd egy nedves konyharuhára. Mindegyiket kend meg olajjal. Kanalazd rá a töltelék felét, majd a lapok szélét hajtsd be, és a konyharuha segítségével tekerd fel.  

Kend meg a tetejét olajjal, majd rakd a rudat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A maradék tésztalapokkal is hasonlóan járj el. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20-25 perc alatt. Várd meg, míg kihűl, akkor szeleteld csak fel. 

Mákkal a hagyományos palacsintatésztát is feldobhatod, meggyel pedig tovább fokozhatod az élvezetet.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük