Magas, mákos pite kandírozott gyümölcsökkel: egyszerű, puha és omlós
A tészta vékony, a töltelék jó vastag, az íze csodás: ezt a pitét minden mákrajongónak kötelező kipróbálnia.

makos-pite
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

5 nőies, könnyen elkészíthető frizura szemüvegeseknek »

Annyira megváltozott Bella Hadid, hogy sokan nem hiszik el, hogy nem plasztikáztatott »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A család egyszerűen csak csodamákosnak hívja ezt a süteményt. Ha vaj helyett zsírral készíted a tésztát, még omlósabb és finomabb lesz. Kiadós és laktató, így egy-két szeletnél többet az édességfüggők sem tudnak belőle megenni. A töltelék önálló süteményként is megállná a helyét. Az biztos, hogy újra és újra meg kell sütnöd.

Mákos pite kandírozott gyümölcsökkel

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 0.5 dl tej
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg mák
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kandírozott gyümölcs
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a cukorral, a sütőporral, a sóval, és morzsold össze a zsírral. Add hozzá a tojássárgákat és a tejet, majd gyorsan gyúrd össze. Oszd két részre, az egyik legyen kicsit nagyobb, hogy jusson a tepsi oldalára is. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a tölteléket. 

A vajat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a tejet, a mákot, a lisztet, a sütőport és a kandírozott gyümölcsöket. Dolgozd össze, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ne lepődj meg, a massza jó sűrű lesz. 
 

Pihentetés után a nagyobb tésztát vedd ki a hűtőből, és nyújtsd ki lisztezett felületen. Béleld ki vele a vajjal megkent, liszttel megszórt piteformát. Egyengesd rá a mákos masszát, majd fedd be a kisebb tésztával. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki, a pite biztosan elkészült. 
 

Ha előnyben részesíted azokat a desszerteket, amiket percek alatt összedobhatsz, ezt a receptet mentsd el! A bögrés-mákos sütit akkor is lesz időd elkészíteni, ha nagyon elfoglalt vagy. 

Ezt is szeretjük