Magas, mákos pite kandírozott gyümölcsökkel: egyszerű, puha és omlós
A tészta vékony, a töltelék jó vastag, az íze csodás: ezt a pitét minden mákrajongónak kötelező kipróbálnia.

- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A család egyszerűen csak csodamákosnak hívja ezt a süteményt. Ha vaj helyett zsírral készíted a tésztát, még omlósabb és finomabb lesz. Kiadós és laktató, így egy-két szeletnél többet az édességfüggők sem tudnak belőle megenni. A töltelék önálló süteményként is megállná a helyét. Az biztos, hogy újra és újra meg kell sütnöd.
Mákos pite kandírozott gyümölcsökkel
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg zsír
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 0.5 dl tej
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 20 dkg mák
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kandírozott gyümölcs
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 db tojásfehérje
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a cukorral, a sütőporral, a sóval, és morzsold össze a zsírral. Add hozzá a tojássárgákat és a tejet, majd gyorsan gyúrd össze. Oszd két részre, az egyik legyen kicsit nagyobb, hogy jusson a tepsi oldalára is. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a tölteléket.
A vajat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá a tejet, a mákot, a lisztet, a sütőport és a kandírozott gyümölcsöket. Dolgozd össze, végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ne lepődj meg, a massza jó sűrű lesz.
Pihentetés után a nagyobb tésztát vedd ki a hűtőből, és nyújtsd ki lisztezett felületen. Béleld ki vele a vajjal megkent, liszttel megszórt piteformát. Egyengesd rá a mákos masszát, majd fedd be a kisebb tésztával. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Ha a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki, a pite biztosan elkészült.
Ha előnyben részesíted azokat a desszerteket, amiket percek alatt összedobhatsz, ezt a receptet mentsd el! A bögrés-mákos sütit akkor is lesz időd elkészíteni, ha nagyon elfoglalt vagy.
Még több recept