Gyors piskóta mákkal megbolondítva - Magas, puha és nagyon finom

Az egyszerű, mákos piskóta levegős, pillekönnyű és nagyon finom.

Gyors piskóta mákkal megbolondítva - Magas, puha és nagyon finom
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált mákot rengeteg ételbe felhasználhatod, a hagyományos piskótát is izgalmassá, újszerűvé varázsolja. A tésztába mazsolát is potyogtathatsz. Könnyen és gyorsan elkészíthető citrommázzal még finomabbá teheted. Keverj össze 20 deka cukrot egy citrom frissen facsart levével, és kend a süti tetejére. A mákos piskótát máskor is követelni fogja a család.

Mákos piskóta recept

Hozzávalók 16 szelethez

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál mák
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét kezdd verni gépi habverővel. Amikor már félig kemény, add hozzá kanalanként a cukrot, a vaníliát és a reszelt citromhéjat. Ha meg sem moccan a tálban, amikor felfordítod, egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat, majd a mákot. Kanalazd hozzá a meleg vizet, és keverd még egy-két percig. Az átszitált lisztet is több részletben, fakanállal vagy spatulával forgasd hozzá. 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát, és egyenletesen simítsd el. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót. Szúrj a tészta közepébe egy kést vagy hústűt. Ha nem ragad rá massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd még tovább.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük