Mákos nudli házi készítésű tésztából: a nagyi kedvenc nagypénteki étele
Ha szeretnéd követni a nagypénteki hagyományokat, készíts valamilyen mákos ételt: a nudli remek választás.

Mákos nudli házi készítésű tésztából: a nagyi kedvenc nagypénteki étele
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 körömtrend, ami nagyon erős lesz ősszel: már most sokan választják ezeket a manikűröket »

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vallásos emberek nagypénteken kerülik a húsos fogásokat. Régi szokás, hogy ilyenkor mákos étel kerül az asztalra. A sima tészta mellett gondolj a nudlira is. Könnyebben el tudod készíteni, mint gondolnád. Kínálj hozzá lekvárt, meggybefőttet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg mák
  • 12 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 só
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a krumplit héjastul forró vízbe, és főzd puhára 20 perc alatt. Hámozd meg, és krumplinyomóval még melegen törd össze. Amikor langyosra hűl, dolgozd össze a liszttel, a tojással és egy csipet sóval. Közepesen kemény, rugalmas tésztát kell kapnod.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki, és vágd kis darabokra. Egy kicsit mindegyiket sodord meg. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok és nagyok, mert a közepük nyers marad.
 

A nudlikat dobd forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzd meg. Ha feljönnek a víz tetejére, hagyd még egy-két percig az edényben, majd szűrd le. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd forgasd meg benne a nudlikat. A mákot keverd össze a porcukorral és a citromhéjjal, majd szórd meg vele a tésztát.

Ezt is szeretjük