Mákos nudli házi készítésű tésztából: a nagyi kedvenc nagypénteki étele
Ha szeretnéd követni a nagypénteki hagyományokat, készíts valamilyen mákos ételt: a nudli remek választás.

Mákos nudli házi készítésű tésztából: a nagyi kedvenc nagypénteki étele
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

Szexi combokat villantott a plus size modell: Ashley Graham dögösebb, mint eddig bármikor »

Így öltöznek a nők Dubaiban - A csador alatt gyönyörű nőket láthatunk »

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vallásos emberek nagypénteken kerülik a húsos fogásokat. Régi szokás, hogy ilyenkor mákos étel kerül az asztalra. A sima tészta mellett gondolj a nudlira is. Könnyebben el tudod készíteni, mint gondolnád. Kínálj hozzá lekvárt, meggybefőttet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg mák
  • 12 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 só
  • citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a krumplit héjastul forró vízbe, és főzd puhára 20 perc alatt. Hámozd meg, és krumplinyomóval még melegen törd össze. Amikor langyosra hűl, dolgozd össze a liszttel, a tojással és egy csipet sóval. Közepesen kemény, rugalmas tésztát kell kapnod.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki, és vágd kis darabokra. Egy kicsit mindegyiket sodord meg. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok és nagyok, mert a közepük nyers marad.
 

A nudlikat dobd forrásban lévő, enyhén sós vízbe, és főzd meg. Ha feljönnek a víz tetejére, hagyd még egy-két percig az edényben, majd szűrd le. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd forgasd meg benne a nudlikat. A mákot keverd össze a porcukorral és a citromhéjjal, majd szórd meg vele a tésztát.

Ezt is szeretjük