A legegyszerűbb mákos kevert süti: ezzel tényleg alig van munka
A mák és a narancs ebben az isteni kevert sütiben is nagyon jól passzol egymáshoz.
A mákos kevert süti talán a világ legegyszerűbb édessége, amely narancslével feldobva isteni finom, télies hangulatú desszert. A tökéletes eredmény elérése érdekében a tojásokat tényleg habosra keverd a cukorral: ez azt jelenti, hogy a robotgép legmagasabb fokozatán verd akár öt percig is, amíg kifehéredik, a térfogata megnő, és habos állagot vesz fel.
Narancsos-mákos kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 17 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 5 dkg darált mák
- 5 tojás
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 dl olaj
- 0.5 narancs leve és reszelt héja
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat habosítsd ki a cukorral, majd add hozzá a narancs levét és reszelt héját és az olajat. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a mákkal, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle sima tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és így süsd 15-20 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Ha van otthon szikkadt péksütid, isteni mákos gubát készíthetsz belőle, ami nem csak karácsonykor esik jól.
Békebeli mákos guba naranccsal és mazsolával: szikkadt péksütiből is isteni
A mákos guba hagyományos karácsonyi édesség, amit elődeink azért is fogyasztottak az ünnepen, hogy sok pénzük legyen.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció