30 perces mákos muffin: gazdagságot hoz az új évben
Ha mákot eszel újévkor, állítólag pénz áll majd a házhoz - akár így van, akár nem, ezzel a mákos muffinnal már csak azért sem lőhetsz mellé, mert nagyon finom.
Szeretjük a muffint, mert egyszerű, hamar elkészül, és végtelen módon variálható. A mákos sütik rajongói imádni fogják ezt az édességet is. Külön öröm, hogy a hozzávalókat egy kétdecis bögrében kell kiporciózni, így a mérleget sem kell elővenned hozzá.
Mákos muffin receptje
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre tej
- 1 kávéskanál fahéj
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a tojásokkal és a cukorral, majd reszeld hozzá az alaposan megmosott citrom héját is. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd el a mákkal, a fahéjjal és a sütőporral. A tejet a mákos liszttel felváltva fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett adagold a tésztához. Egy muffintepsi mélyedéseit béleld ki papírral, és ebben oszd el a tésztát. Nem kell, hogy tele legyenek, mert sütés közben még nőni fognak. Told őket 180 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta.
Ezek az aprósütemények nem csak édes, cukros változatban ellenállhatatlanok - a puha baconös-sajtos muffin laktató és nagyon finom reggeli.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció