Mákos-csokis keksz egyszerű vajas tésztából: nem tudsz belőle eleget sütni
Miért ne lehetne egy süti egyszerre finom, olcsó és egyszerű? A mákos-csokis keksz pont ilyen.

csokis-makos-keksz
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mi, magyarok mindenbe szívesen teszünk mákot, így a piskótába, a pitékbe, sőt tésztákra, és még az egyszerű vajas kekszet is feldobhatod vele. Ha pedig a sütik alját olvasztott csokiba is belemártod, még nagyobb sikerre számíthatsz. A többi vajas tésztához hasonlóan ezt a sütit se gyúrd sokáig, és pihentesd a hűtőben. Tökéletes kiegészítője lehet a reggeli vagy délutáni kávédnak, és a vendégeket is lenyűgözheted vele.

Mákos-csokis keksz

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál mák
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a hideg vajjal. Rakd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a mákot, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Formázz belőle gombócot, és folpackba csomagolva tedd a hűtőbe.

Pihentesd egy órát, majd a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen két-három milliméter vékonyra, és szúrd ki különféle formájú szaggatókkal. Rakosgasd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, szórd meg mákkal a tetejét, 160-170 fokon süsd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor a tészta elkezd színesedni, vedd ki a sütőből. Ezt a mennyiséget több adagban tudod kisütni.

Amikor a kekszek kihűlnek, olvaszd fel a csokit, mártsd bele mindegyik alját, és várd meg, míg a máz megszilárdul. 
Próbáltad már az olasz mandulás kekszet? Arra is villámgyorsan rákattanhatsz.

Ezt is szeretjük