Mákos-almás paleo süti

Ez hozzásegíthet a fogyáshoz

A mákos-almás paleo süti annyira finom, hogy rövid időn belül ismét el kell készítened.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre egy fantasztikus édesség, amelyből bármennyit megehetsz bűntudat nélkül. A mák egy részét zabpehellyel vagy kókuszliszttel is helyettesítheted. Ha valakit megkínálsz a mákos-almás paleo sütivel, rögtön azt kérdezi: csak ennyit sütöttél?

Mákos-almás paleo süti

Hozzávalók 24 szelethez

  • 20 dkg mák
  • 11 teáskanál xilit
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 3 nagyobb alma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, reszeld le, csavarj rá kevés citromlét, majd szórj rá egy evőkanál xilitet. A tojásokat verd fel, add hozzá a tíz teáskanál xilittel vegyített darált mákot, a mazsolát, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját. Végül keverd hozzá az almát. A levét nem kell kinyomkodni, mehet nyugodtan a masszába, majd alaposan dolgozd össze.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd bele a tésztát, szórd meg mandulával. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 35-40 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed a tésztát, végezz tűpróbát, tehát szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha azt üresen húzod ki, a süti elkészült. 

15882615 ae657517a3aeabffa80de42b30544f72 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük