Mákos-almás paleo süti
A mákos-almás paleo süti annyira finom, hogy rövid időn belül ismét el kell készítened.
Végre egy fantasztikus édesség, amelyből bármennyit megehetsz bűntudat nélkül. A mák egy részét zabpehellyel vagy kókuszliszttel is helyettesítheted. Ha valakit megkínálsz a mákos-almás paleo sütivel, rögtön azt kérdezi: csak ennyit sütöttél?
Mákos-almás paleo süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 20 dkg mák
- 11 teáskanál xilit
- 5 dkg kókuszliszt
- 3 nagyobb alma
- 2 tojás
- 2 evőkanál mazsola
- 1 citrom
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- mandulaforgács
Elkészítés:
Az almát mosd meg, reszeld le, csavarj rá kevés citromlét, majd szórj rá egy evőkanál xilitet. A tojásokat verd fel, add hozzá a tíz teáskanál xilittel vegyített darált mákot, a mazsolát, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját. Végül keverd hozzá az almát. A levét nem kell kinyomkodni, mehet nyugodtan a masszába, majd alaposan dolgozd össze.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, egyengesd bele a tésztát, szórd meg mandulával. Rakd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 35-40 perc alatt süsd meg. Mielőtt kiveszed a tésztát, végezz tűpróbát, tehát szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Ha azt üresen húzod ki, a süti elkészült.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció