Villámgyors almás-mákos kevert süti: ehhez minden hozzávaló megtalálható a kamrádban
Ez a fantasztikus, mákos kevert süti a tésztájába reszelt almának köszönhetően szaftos és enyhén savanykás.

A kevert sütik elkészítése villámgyors és nagyon egyszerű: nincs ez másképp ennek az almás-mákos édességnek az esetében sem. A belereszelt alma különlegesen szaftossá varázsolja, savanykás íze pedig remekül harmonizál a mák karakterével. Sűrű görög joghurtot is adj a tésztához.
Almás-mákos kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált mák
- 2 alma
- 2 tojás
- 2 dl görög joghurt
- 1 dl olaj
- 0.5 csomag sütőpor
- pár csepp citromlé
- 5 dkg étcsoki a tetejére
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, felezd el, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt reszeld le. Érdemes néhány csepp citromlevet csepegtetni bele, hogy meg ne barnuljon. A lisztet keverd el a sütőporral, a mákkal és a cukorral. Add hozzá egyenként a tojásokat, az olajat, a joghurtot, és keverj belőle csomómentes tésztát. A végén add hozzá a kinyomkodott reszelt almát is.
Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből. Az étcsokit gőz fölött olvaszd fel, és csorgasd a süti tetejére. Várd meg, amíg megdermed, és csak utána szeleteld.
Ha te is mákrajongó vagy, készítsd el az ötlapos sütit gazdag mákos töltelékkel!
Hihetetlenül puha ötlapos sütemény: a régi kedvenc mákos töltelékkel készül
A soklapos sütemény igazi régi kedvenc, mely eredetileg hat lapból készül, de kevesebből is össze lehet dobni a békebeli finomságot.
Elolvasom