Egyszerű és gyors makaróni dupla sajttal

30 perc alatt kész

Készítsd el úgy a makarónit, hogy az olaszok is megirigyeljék! Rétegezve még finomabb!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a hagyományos tésztánál egy kicsit különlegesebbre vágysz, próbáld ki a  rakott makarónit! Sok paradicsommal és sajttal még finomabb!

Rakott makaróni

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 0.5 liter paradicsomsűrítmény
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 hagyma
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát bő, sós vízben. Vigyázz arra, hogy ne legyen túl puha. A hagymát párold üvegesre kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergesd, amíg kifehéredik. Ekkor öntsd rá a paradicsomsűrítményt, az oregánót, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd tovább kis lángon.

Az étel összeállításához olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, majd újabb sor makaróni és feltét következik. Legfelülre szósz kerüljön, és bőven szórd meg a tetejét a kétféle reszelt sajttal. Majd forró sütőben 180 fokon süsd addig, amíg rá nem olvad.

15863315 b5b7426745b1ee85ea0680136060d2b2 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük