Egyszerű és gyors makaróni dupla sajttal
Készítsd el úgy a makarónit, hogy az olaszok is megirigyeljék! Rétegezve még finomabb!
Ha a hagyományos tésztánál egy kicsit különlegesebbre vágysz, próbáld ki a rakott makarónit! Sok paradicsommal és sajttal még finomabb!
Rakott makaróni
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg makaróni
- 50 dkg darált pulykahús
- 0.5 liter paradicsomsűrítmény
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 hagyma
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát bő, sós vízben. Vigyázz arra, hogy ne legyen túl puha. A hagymát párold üvegesre kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergesd, amíg kifehéredik. Ekkor öntsd rá a paradicsomsűrítményt, az oregánót, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd tovább kis lángon.
Az étel összeállításához olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, majd újabb sor makaróni és feltét következik. Legfelülre szósz kerüljön, és bőven szórd meg a tetejét a kétféle reszelt sajttal. Majd forró sütőben 180 fokon süsd addig, amíg rá nem olvad.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció