Egyszerű és gyors makaróni dupla sajttal
30 perc alatt kész
Készítsd el úgy a makarónit, hogy az olaszok is megirigyeljék! Rétegezve még finomabb!
beauty and style
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »
- A legcsinosabb egyrészes fürdőruhák a szezonban, amikben szuper nőies lehetsz a strandon: divatos fazonok árakkal és lelőhelyekkel »
- 3 természetes vízhajtó, ami lendületbe hozza az anyagcserét: hatékonyabban méregtelenít a szervezet, ha bekerülnek az étrendbe »

Top olvasott cikkek
- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- Fodor Zsóka és Koós János egy párt alkottak fiatalon: ezért nem házasodtak össze
Ha a hagyományos tésztánál egy kicsit különlegesebbre vágysz, próbáld ki a rakott makarónit! Sok paradicsommal és sajttal még finomabb!

Rakott makaróni
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg makaróni
- 50 dkg darált pulykahús
- 0,5 liter paradicsomsűrítmény
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 hagyma
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát bő, sós vízben. Vigyázz arra, hogy ne legyen túl puha. A hagymát párold üvegesre kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergesd, amíg kifehéredik. Ekkor öntsd rá a paradicsomsűrítményt, az oregánót, sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd tovább kis lángon.
Az étel összeállításához olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, majd újabb sor makaróni és feltét következik. Legfelülre szósz kerüljön, és bőven szórd meg a tetejét a kétféle reszelt sajttal. Majd forró sütőben 180 fokon süsd addig, amíg rá nem olvad.
Még több recept