Hagymás, majonézes újkrumplisaláta - Mindenféle húsos fogáshoz tökéletes
Egészítsd ki jól behűtött, hagymás, majonézes újkrumplisalátával a hétvégi főételt!
Ez a klasszikus saláta újkrumpliból a legfinomabb. Érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Vendégváráskor is igazi aduász.
A hagymás-majonézes újkrumplisalátát kínálhatod főtt, sült, rántott húsokhoz, grillezett fogásokhoz, de önmagában is finom.
Hagymás-majonézes újkrumplisaláta
- 80 dkg újkrumpli
- 6 dl majonéz
- 3 dl tejföl
- 3 lilahagyma
- 5 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál mustár
- bors
- só
Elkészítés ideje: 35 perc
A krumplit kapargasd meg, majd alaposan mosd meg. Főzd meg vagy párold puhára 10-15 perc alatt. Szűrd le, és hagyd langyosra hűlni, majd karikázd fel. A lilahagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra, az újhagymát pedig tetszés szerint darabold fel.
Egy tálban keverd össze a majonézt, a mustárt, a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Ha édesebben szereted, kevés cukrot is tehetsz hozzá.
Öntsd a krumplira és a hagymákra a majonézes keveréket, majd tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor a salátát keverd át, ha szükséges, dobj még rá sót, és szórd meg aprított petrezselyemmel.