Hagymás, majonézes újkrumplisaláta - Mindenféle húsos fogáshoz tökéletes

Egészítsd ki jól behűtött, hagymás, majonézes újkrumplisalátával a hétvégi főételt!

Majonézes újkrumplisaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a klasszikus saláta újkrumpliból a legfinomabb. Érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Vendégváráskor is igazi aduász. 

A hagymás-majonézes újkrumplisalátát kínálhatod főtt, sült, rántott húsokhoz, grillezett fogásokhoz, de önmagában is finom.

Hagymás-majonézes újkrumplisaláta

  • 80 dkg újkrumpli
  • 6 dl majonéz
  • 3 dl tejföl
  • 3 lilahagyma
  • 5 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál mustár
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc

A krumplit kapargasd meg, majd alaposan mosd meg. Főzd meg vagy párold puhára 10-15 perc alatt. Szűrd le, és hagyd langyosra hűlni, majd karikázd fel. A lilahagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra, az újhagymát pedig tetszés szerint darabold fel.
Egy tálban keverd össze a majonézt, a mustárt, a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Ha édesebben szereted, kevés cukrot is tehetsz hozzá.

Öntsd a krumplira és a hagymákra a majonézes keveréket, majd tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor a salátát keverd át, ha szükséges, dobj még rá sót, és szórd meg aprított petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük