Hagymás, majonézes tojássaláta: picit édes, picit savanykás
A majonézes tojássaláta krémes, ízletes, és nem csak önálló ételként isteni.


- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
A tojássaláta nem csak önmagában finom étel. Próbáld ki sültek mellé, de remek párosítás vagdaltokhoz, apró fasírtgolyókhoz is. A legfontosabb, hogy hagyj időt neki a hűtőben, hogy szépen felszívja az öntetet a tojássárgája.
Majonézes tojássaláta
Hozzávalók:
- 8 db főtt tojás
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 csokor petrezselyem
- késhegynyi bors
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál mustár
Ha kicsit feldobnád a tojássalátát, akár megbolondíthatod zellerszárral, virslivel, vagy avokádóval, így rögtön komplett vacsora is lehet belőle.
Elkészítés:
Mosd meg a tojásokat, tedd langyos vízbe – így nem reped majd meg főzés közben a hideg tojás -, majd forrástól számítva főzd 10 percet. Ha kész, öntsd le a forró vizet, és azonnal tedd hideg vízbe, a két oldalát üsd például a mosogató oldalához, hogy berepedjen - így, ha kihűlt, gyönyörűen lejön a héja. Hagyd állni a hideg vízben, amíg kihűl.
A vöröshagymát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, sózd meg, keverd össze, és hagyd kicsit állni, hogy a só átjárja, elvegye az erejét, kihozza az édeskés ízét.
A főtt tojásokat pucold meg, öblítsd le, hogy ne maradjon rajta héj, majd töröld meg. Vágd apró darabokra.
Keverd össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, ízesítsd sóval, cukorral, borssal és a citromlével. Add hozzá az apróra vágott hagymát és tojást, majd óvatosan forgasd össze.
Tedd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, de még jobb, ha legalább egy éjszakán át pihenteted a hűtőben. Tálaláskor szórd meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.

Még több recept