Hagymás, majonézes tojássaláta: picit édes, picit savanykás
A majonézes tojássaláta krémes, ízletes, és nem csak önálló ételként isteni.

Hagymás, majonézes tojássaláta: picit édes, picit savanykás
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Lana Del Rey talpig zöldben romantikázott Jared Letóval »

A sztármanikűrös kedvenc trendjei: ilyen lesz a körmünk 2019-ben »

Szőke, kék szemű magyar modellért rajong a divatvilág – A spanyol fotózás képei »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tojássaláta nem csak önmagában finom étel. Próbáld ki sültek mellé, de remek párosítás vagdaltokhoz, apró fasírtgolyókhoz is. A legfontosabb, hogy hagyj időt neki a hűtőben, hogy szépen felszívja az öntetet a tojássárgája.

Majonézes tojássaláta

Hozzávalók:

  • 8 db főtt tojás
  • 3 dl tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • késhegynyi bors
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál mustár
Recept idők

Ha kicsit feldobnád a tojássalátát, akár megbolondíthatod zellerszárral, virslivel, vagy avokádóval, így rögtön komplett vacsora is lehet belőle.

Elkészítés:

Mosd meg a tojásokat, tedd langyos vízbe – így nem reped majd meg főzés közben a hideg tojás -, majd forrástól számítva főzd 10 percet. Ha kész, öntsd le a forró vizet, és azonnal tedd hideg vízbe, a két oldalát üsd például a mosogató oldalához, hogy berepedjen - így, ha kihűlt, gyönyörűen lejön a héja. Hagyd állni a hideg vízben, amíg kihűl.

 

A vöröshagymát pucold meg, vágd egészen apró darabokra, sózd meg, keverd össze, és hagyd kicsit állni, hogy a só átjárja, elvegye az erejét, kihozza az édeskés ízét.

 

A főtt tojásokat pucold meg, öblítsd le, hogy ne maradjon rajta héj, majd töröld meg. Vágd apró darabokra.

 

Keverd össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, ízesítsd sóval, cukorral, borssal és a citromlével. Add hozzá az apróra vágott hagymát és tojást, majd óvatosan forgasd össze.

 

Tedd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, de még jobb, ha legalább egy éjszakán át pihenteted a hűtőben. Tálaláskor szórd meg apróra vágott, friss petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük