Majonézes káposztasaláta reszelt répával: laktató, krémes köret sült húsokhoz

A majonézes káposztasaláta nagyon finom köret húsok mellé, de gyakran önmagában is jól fogy.

Majonézes káposztasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amerikában coleslaw-nak nevezik a színpompás majonézes káposztasalátát, amely remek választás akkor, ha nem szeretnél mindig csak rizst vagy krumplit kínálni a sült húsok mellé. Egy kis édeskés répa nem csak az ízét dobja fel, hanem különösen szemet gyönyörködtetővé varázsolja a kompozíciót.

Majonézes káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 evőkanál tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 sárgarépa
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 0.25 fehér káposzta
  • 0.25 lila káposzta
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle káposztát gyaluld le, vagy vágd nagyon vékony csíkokra, sózd be, és negyedórára tedd félre. Közben a sárgarépát vágd gyufaszál-vastagságúra, a lila hagymát kockázd fel, a sajtot nagy lyukú reszelőn reszeld meg. A káposztából nyomkodd ki a levet, add hozzá a répát és a hagymát. Egy tálban keverd össze a tejfölt a majonézzel és a balzsamecettel, sózd, borsozd, és forgasd bele a zöldségeket és a sajtot. Tálalásig a hűtőben tartsd, hogy az ízei jól összeérjenek.

Hasonlóan finom hidegkonyhai készítmény a majonézes tojássaláta szárzellerrel, amely egyaránt jó ötlet ebédre, vacsorára vagy bármilyen hús mellé köretnek.

Ezt is szeretjük