Az igazi, magyaros halászlé sok hagymával és paprikával: bográcsban főzve még jobb
A magyaros halászlé is sokféle lehet. Ez az egyik legegyszerűbb változat, amit passzírozni sem kell.
Miért álldogálnál a forró konyhában, ha a halászlé a kertben is megfő? Minél többféle hal kerül a bográcsba, annál ízletesebb lesz. Így a ponty mellé rakhatsz harcsát, csukát, kárászt vagy keszeget. A siker egyik titka a fűszerezés. A halászléhez lehetőleg felfelé szélesedő bográcsot válassz.
Magyaros halászlé
Hozzávalók
- 3 kg ponty
- 3 db kárász
- 1 kg harcsa
- 3 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál fűszerpaprika
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a halakat pucold meg, a pikkelyes részt távolítsd el. Arra figyelj, hogy uszony, kopoltyú se kerüljön a lébe. A halakat szeleteld fel, sózd be, és hagyd állni egy-két órát. Közben a vöröshagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Rakd a hallal együtt a bográcsba, és önts rá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Szórd hozzá a pirospaprikát és a borsot.
Erősebb lángon kezdd főzni, majd 10 perccel később öntsd hozzá a vörösbort. Főzd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Akkor jó, ha a hal teljesen puha. Közben kóstolgasd, ha kell, fűszerezd. A végén hozzáteheted az ikrát és a haltejet.
Halat süthetsz is, a pisztráng ropogósan, töltve, fűszeresen fejedelmi.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció