Máglyarakás házi recept szerint
Ne dobd ki a száraz zsemlét!
A máglyarakásnál olcsóbb és egyszerűbb édességet nem nagyon készíthetsz. Ráadásul finom is.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az igazi hazai desszert soha nem megy ki a divatból. Arra is tökéletes, hogy a többnapos kifliket, zsemléket vagy a kalácsot újrahasznosítsd. Ha van otthon diód, azzal is megszórhatod. Kautz József máglyarakása igazán kiadós.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 kg alma
  • 30 dkg baracklekvár
  • 25 dkg porcukor
  • 12 db zsemle
  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd egy centis szeletekre. Az almákat nagy lyukú reszelőn reszeld le, és a vajon cukorral, fahéjjal ízesítve párold meg. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd a hűtőbe, a sárgáját pedig a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel, és öntsd a szikkadt zsemlékre. Hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tojások sárgáját. A zsemlés massza felét terítsd a tepsibe, oszd el rajta a párolt almát, majd a maradék zsemlével takard le.

A tetejét kend meg baracklekvárral, tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 percig süsd. Közben a tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral és két evőkanál lekvárral. Ha megsül, hagyd egy kicsit hűlni, majd kend rá a habot, és a sütőbe visszatéve még 15-20 percig süsd.

Blog.hu ajánló