Máglyarakás házi recept szerint
Ne dobd ki a száraz zsemlét!
A máglyarakásnál olcsóbb és egyszerűbb édességet nem nagyon készíthetsz. Ráadásul finom is.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az igazi hazai desszert soha nem megy ki a divatból. Arra is tökéletes, hogy a többnapos kifliket, zsemléket vagy a kalácsot újrahasznosítsd. Ha van otthon diód, azzal is megszórhatod. Kautz József máglyarakása igazán kiadós.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 kg alma
  • 30 dkg baracklekvár
  • 25 dkg porcukor
  • 12 db zsemle
  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd egy centis szeletekre. Az almákat nagy lyukú reszelőn reszeld le, és a vajon cukorral, fahéjjal ízesítve párold meg. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd a hűtőbe, a sárgáját pedig a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel, és öntsd a szikkadt zsemlékre. Hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tojások sárgáját. A zsemlés massza felét terítsd a tepsibe, oszd el rajta a párolt almát, majd a maradék zsemlével takard le.

A tetejét kend meg baracklekvárral, tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 percig süsd. Közben a tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral és két evőkanál lekvárral. Ha megsül, hagyd egy kicsit hűlni, majd kend rá a habot, és a sütőbe visszatéve még 15-20 percig süsd.

Blog.hu ajánló