Ne dobd ki a száraz zsemlét, készíts belőle máglyarakást!
A többrétegű almás, diós, habos máglyarakás nem hiányozhat a receptgyűjteményedből.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angoloknál kiflipuding, nálunk máglyarakás. Persze a mi desszertünk sokkal finomabb és gazdagabb. A zsemle helyett kifliből vagy kalácsból is elkészítheted. Ha nem találod elég édesnek, főzz hozzá vaníliasodót, vagy dúsítsd csokival. Vincze Klára receptje szerint kiadós, tartalmas desszertet készíthetsz.

Máglyarakás

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 8 dkg darált dió
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 zsemle
  • 3 tojás
  • 3 alma
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsd meg, és keverj el benne két evőkanál cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Hagyd egy kicsit hűlni, majd rakd bele a tojások sárgáját. A szikkadt, felvágott zsemléket mártsd néhány másodpercre a tejes keverékbe. Arra vigyázz, hogy ne ázzon szét teljesen. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rendezd el benne a zsemledarabokat. 

A diót rakd egy tálba, és keverd össze két evőkanál cukorral, majd szórd a zsemlére. Az almákat hámozd meg, a magokat távolítsd el, és vágd vékony szeletekre. A vajat melegítsd meg egy serpenyőben, adj hozzá még két evőkanál cukrot, tedd hozzá a fahéjat, az almát, és körülbelül öt perc alatt párold meg. Ne hagyd, hogy teljesen szétessen, de legyen puha. Az almaszeleteket rendezd el szépen a dió tetején, és mehet az előmelegített sütőbe.

Süsd 180 fokon 15 percig. Közben a tojások fehérjét egy evőkanál cukorral verd kemény habbá. Forgasd hozzá óvatosan a lekvárt. Halmozd az alma tetejére, majd süsd tovább addig, amíg a hab enyhén aranybarnára sül. A formában hagyd kihűlni, utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük